Meer dan helft Nederlanders gebruikt online kortingscodes

Meer dan helft Nederlanders gebruikt online kortingscodes

Uit een onderzoek in opdracht van ActiePagina.nl blijkt dat ongeveer driekwart van de Nederlanders vorig jaar een kortingscode zou hebben gebruikt bij een online aankoop. Meer dan de helft zou ook extra producten kopen om meer korting te kunnen krijgen.

Prijzen vergelijken

32 procent van de Nederlandse online shoppers zegt zelfs een aankoop stop te zetten als blijkt dat ze een kortingscode niet kunnen invoeren. 35 procent stelt een aankoop uit tot een kortingscode beschikbaar is.

 

Daarnaast blijven Nederlanders ook prijzen vergelijken om geld te besparen. Driekwart zegt vorig jaar gewacht te hebben met een aankoop tot het product in de aanbieding stond, in 2013 was dat nog maar 47 procent. In 2013 stond 'minder kopen' nog in de top drie van manieren om te besparen, maar dat lijkt nu niet meer het geval.

 

"Onze jaarlijkse studie bevestigt dat steeds meer mensen de weg naar slim online shoppen weten te vinden en kortingscodes inzetten. Het past bij de tijdsgeest om via een gratis oplossing op toegankelijke wijze te besparen op online aankopen", aldus general manager Mike Lester, die uiteraard hoopt een graantje mee te pikken van die trend.

Tags: