Meeste webwinkels blijven retourregels schenden | RetailDetail

Meeste webwinkels blijven retourregels schenden

Meeste webwinkels blijven retourregels schenden

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat meer dan de helft van de webwinkels zich niet houdt aan de wettelijke regels voor retourzendingen. Meestal gaat het daarbij over te late (of te kleine) terugbetalingen.

Keurmerken doen het niet beter

Voor haar onderzoek plaatste de Consumentenbond 600 bestellingen bij 200 webwinkels, waarna ze alles binnen de wettelijke termijn van 14 dagen terugstuurde. Volgens de wet moet de winkel het bedrag dan terugstorten binnen de twee weken, inclusief eventuele kosten. Veel winkels gaan op minstens één van de twee punten in de fout, ook als ze een keurmerk hebben. Zowel Webshop Keurmerk als Thuiswinkel.org hebben hun leden aangesproken over de fouten.

 

De resultaten zijn niet beter dan bij de vorige onderzoeken in 2013 en 2014. De Consumentenbond heeft de resultaten dan ook doorgegeven aan de Autoriteit Consument en Markt, die nu bekijkt tegen welke webwinkels het actie zal ondernemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.