Mobiel al goed voor 11% omzet e-commerce

Mobiel al goed voor 11% omzet e-commerce

In het eerste halfjaar van 2013 hebben ongeveer 2,3 miljoen Nederlanders online geshopt via een mobiel toestel, dat is ongeveer een kwart van alle online shoppers en een stijging van 53 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2012.

Tiende van de totale online omzet

In 2013 werden er gedurende de eerste zes maanden 12 miljoen online bestellingen gedaan met een mobiel toestel, goed voor gemiddeld 239 euro per persoon. Mobiele shoppers kopen nog steeds vooral in de categorieën 'kleding & schoenen' (40 procent), persoonlijke verzorging (22 procent), hardware (21 procent), muziek (20 procent) en vliegtuigtickets (19 procent).


De totale mobiele omzet kwam uit op 550 miljoen euro, 67 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Daarmee is de retail via smartphones en tablets intussen goed voor 11 procent van de totale online omzet (ongeveer 5 miljard euro). Blauw Research, dat het onderzoek in opdracht van Thuiswinkel.org voerde, verwacht dat de mobiele omzet voor het hele jaar zal uitkomen op 1,2 miljard euro.

 

De meerderheid van de mobiele aankopen gebeurt op een tablet. Dat toestel neemt 63 procent van de aankopen voor zijn rekening. Een goed uitgewerkte mobiele website is voor retailers dus absoluut geen bijzaak meer.

Tags: