Mobiel al goed voor 11% omzet e-commerce | RetailDetail

Mobiel al goed voor 11% omzet e-commerce

Mobiel al goed voor 11% omzet e-commerce

In het eerste halfjaar van 2013 hebben ongeveer 2,3 miljoen Nederlanders online geshopt via een mobiel toestel, dat is ongeveer een kwart van alle online shoppers en een stijging van 53 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2012.

Tiende van de totale online omzet

In 2013 werden er gedurende de eerste zes maanden 12 miljoen online bestellingen gedaan met een mobiel toestel, goed voor gemiddeld 239 euro per persoon. Mobiele shoppers kopen nog steeds vooral in de categorieën 'kleding & schoenen' (40 procent), persoonlijke verzorging (22 procent), hardware (21 procent), muziek (20 procent) en vliegtuigtickets (19 procent).


De totale mobiele omzet kwam uit op 550 miljoen euro, 67 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Daarmee is de retail via smartphones en tablets intussen goed voor 11 procent van de totale online omzet (ongeveer 5 miljard euro). Blauw Research, dat het onderzoek in opdracht van Thuiswinkel.org voerde, verwacht dat de mobiele omzet voor het hele jaar zal uitkomen op 1,2 miljard euro.

 

De meerderheid van de mobiele aankopen gebeurt op een tablet. Dat toestel neemt 63 procent van de aankopen voor zijn rekening. Een goed uitgewerkte mobiele website is voor retailers dus absoluut geen bijzaak meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.