Modewebwinkels passen retourvoorwaarden aan

Modewebwinkels passen retourvoorwaarden aan

Honderden modewebwinkels hebben hun voorwaarden rond het teruggeven van geld aangepast, nadat ze op de vingers waren getikt door de Autoriteit Consument en Markt. Volgens de ACM informeerden zij hun klanten niet goed genoeg.

Hoge boetes

Ruim 600 leden van de keurmerken Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en Stichting Webshop Keurmerk voldeden bij een onderzoek van het ACM niet aan de regels over terugbetaling, meestal wegens te weinig of onjuiste informatie over terugbetalingen. Die regels werden in juni 2014 aangescherpt. Eind vorig jaar besloot ACM na te gaan of ze correct werden aangepast bij de webwinkels, maar dat bleek niet het geval.

 

"Webwinkels moeten volledig en op tijd terugbetalen bij retour en consumenten hierover goed informeren. Consumenten kunnen hierdoor een bewuste keuze maken en er ontstaat een gelijk speelveld voor bedrijven", zegt ACM-bestuurslid Anita Vegter.

 

Inmiddels gebruiken alle webwinkels die werden aangesproken de juiste voorwaarden. Dat is maar goed ook, want webwinkels die nog steeds de foute informatie verspreiden riskeren een boete van maximaal 450.000 euro per overtreding.

Tags: