Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

HMV, voluit His Master's Voice, ziet groeipotentieel in e-commerce: de opening van een heuse webshop is nog slechts "een kwestie van weken"... en dat nadat de muziekretailer twee jaar geleden ei zo na failliet was.

Geslaagde comeback nu ook online verzilveren

"Mensen stappen over van downloaden naar streamen: digitaal kannibaliseert dus digitaal, maar de fysieke verkoop van muziek is zich volop aan het herstellen", zegt CEO Paul McGowan. Om van dat herstel optimaal te profiteren, opent het Britse muziekicoon "binnen enkele weken" een heuse webshop voor cd's, dvd's en games.

 

HMV opende vorig jaar in alle stilte een beperkte webshop in Ierland (foto), maar in Groot-Brittannië zelf was de website vooralsnog louter een muziekblog, die het contact met de consument moest warm houden. "We zijn voorzichtig en willen niets overhaasten, maar de Britse website heeft een flink potentieel om de business te doen groeien", stelt McGowan.

 

De webshop moet het voorlopige orgelpunt worden van een meer dan geslaagde comeback, want amper twee jaar geleden torste HMV nog een schuld van meer dan 200 miljoen euro, waren de 223 platenwinkels met sluiting bedreigd en stonden meer dan 4.000 banen op de tocht. Enkele maanden later maakte het muziekicoon onder de vleugels van Hilco een doorstart met 140 winkels. Vandaag is HMV niet alleen opnieuw winstgevend, het heroverde zelfs de titel van 'grootste Britse muziekverkoper' op Amazon.

Tags: