Neckermann herroept beslissing Xbox One | RetailDetail

Neckermann herroept beslissing Xbox One

Neckermann herroept beslissing Xbox One

Webwarenhuis Neckermann.com gaat alsnog proberen klanten een Xbox One te leveren voor de bijzondere prijs van 349 euro. Normaal kost deze nieuwste generatie spelcomputer consumenten 499 euro, maar bij het online plaatsen van de aanbieding ging er vermoedelijk ies mis.

Overduidelijke fout of niet?

Enkele weken geleden ontstond ophef rond de verkoop van de spelconsole nadat de onderneming, vermoedelijk per abuis, de Xbox One voor de speciale prijs op de site plaatste. Dit nieuws ging snel rond en een aantal consumenten bestelde de spelcomputer die pas over geruime tijd in Nederland daadwerkelijk leverbaar wordt. Neckermann op zijn beurt ontbond de koopovereenkomst met een beroep op de algemene voorwaarden, waarin een voorbehoud wordt gemaakt voor zetfouten.

 

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de Consumentenbond, die in actie kwam na klachten van leden. Volgens de Nederlandse wet is het alleen toegestaan de koopovereenkomst te ontbinden wanneer sprake is van een overduidelijke fout. Dat zou hier niet het geval zijn en de bond riep Neckermann.com dan ook op het apparaat alsnog te leveren voor de aangegeven prijs.

 

Neckermann heeft nu gezegd dit in ieder geval te gaan proberen. Vanwege de lange levertijd krijgen klanten die al betaald hebben voorlopig hun geld terug. Mocht het Neckermann niet lukken te leveren, dan ontvangen kopers een tegoedbon van 35 euro om te kunnen shoppen bij het warenhuis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.