Neckermann herroept beslissing Xbox One

Neckermann herroept beslissing Xbox One

Webwarenhuis Neckermann.com gaat alsnog proberen klanten een Xbox One te leveren voor de bijzondere prijs van 349 euro. Normaal kost deze nieuwste generatie spelcomputer consumenten 499 euro, maar bij het online plaatsen van de aanbieding ging er vermoedelijk ies mis.

Overduidelijke fout of niet?

Enkele weken geleden ontstond ophef rond de verkoop van de spelconsole nadat de onderneming, vermoedelijk per abuis, de Xbox One voor de speciale prijs op de site plaatste. Dit nieuws ging snel rond en een aantal consumenten bestelde de spelcomputer die pas over geruime tijd in Nederland daadwerkelijk leverbaar wordt. Neckermann op zijn beurt ontbond de koopovereenkomst met een beroep op de algemene voorwaarden, waarin een voorbehoud wordt gemaakt voor zetfouten.

 

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de Consumentenbond, die in actie kwam na klachten van leden. Volgens de Nederlandse wet is het alleen toegestaan de koopovereenkomst te ontbinden wanneer sprake is van een overduidelijke fout. Dat zou hier niet het geval zijn en de bond riep Neckermann.com dan ook op het apparaat alsnog te leveren voor de aangegeven prijs.

 

Neckermann heeft nu gezegd dit in ieder geval te gaan proberen. Vanwege de lange levertijd krijgen klanten die al betaald hebben voorlopig hun geld terug. Mocht het Neckermann niet lukken te leveren, dan ontvangen kopers een tegoedbon van 35 euro om te kunnen shoppen bij het warenhuis.

Tags: