Neckermann herroept beslissing Xbox One

Neckermann herroept beslissing Xbox One

Webwarenhuis Neckermann.com gaat alsnog proberen klanten een Xbox One te leveren voor de bijzondere prijs van 349 euro. Normaal kost deze nieuwste generatie spelcomputer consumenten 499 euro, maar bij het online plaatsen van de aanbieding ging er vermoedelijk ies mis.

Overduidelijke fout of niet?

Enkele weken geleden ontstond ophef rond de verkoop van de spelconsole nadat de onderneming, vermoedelijk per abuis, de Xbox One voor de speciale prijs op de site plaatste. Dit nieuws ging snel rond en een aantal consumenten bestelde de spelcomputer die pas over geruime tijd in Nederland daadwerkelijk leverbaar wordt. Neckermann op zijn beurt ontbond de koopovereenkomst met een beroep op de algemene voorwaarden, waarin een voorbehoud wordt gemaakt voor zetfouten.

 

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de Consumentenbond, die in actie kwam na klachten van leden. Volgens de Nederlandse wet is het alleen toegestaan de koopovereenkomst te ontbinden wanneer sprake is van een overduidelijke fout. Dat zou hier niet het geval zijn en de bond riep Neckermann.com dan ook op het apparaat alsnog te leveren voor de aangegeven prijs.

 

Neckermann heeft nu gezegd dit in ieder geval te gaan proberen. Vanwege de lange levertijd krijgen klanten die al betaald hebben voorlopig hun geld terug. Mocht het Neckermann niet lukken te leveren, dan ontvangen kopers een tegoedbon van 35 euro om te kunnen shoppen bij het warenhuis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze nog maar kleine aantallen.

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

28/08/2017

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna zeven miljard euro geïnvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft ze al dertien eigen supermarkten en in januari kocht ze ook luxewarenhuis Intime.

Back to top