Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen | RetailDetail

Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen

Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen

Na het faillissement van de fysieke winkels van Neckermann.com wil het bedrijf zich opnieuw gaan focussen op de online verkoop. Daarmee komt al snel een einde aan de plannen om een grote winkelketen uit te bouwen.

“Misschien nieuwe winkels in de toekomst”

Vorige week werd bekend gemaakt dat de fysieke winkels van Neckermann.com in België en Nederland failliet werden verklaard en nu laat het bedrijf zelf verstaan dat het terug naar zijn roots gaat. “Misschien dat we in de toekomst opnieuw winkels openen, maar voorlopig focussen we volledig op onze webwinkel”, zegt woordvoerder Marcel Westerveld aan De Tijd. Nochtans waren de fysieke winkels nog geen jaar geleden geopend: toen had het bestuur het idee opgevat om een omnichannelstrategie uit te werken, waarbij ook een uitgebreide winkelketen hoorde.

 

Momenteel is het nog niet duidelijk wat de plannen zijn met de tien Nederlandse en vijf Belgische winkels van Neckermann.com. “We zitten in een vroege fase en maken momenteel nog volop een stand van zaken op”, zegt curator Cedric De Breet. Er wordt ook niet uitgeweid over een mogelijk faillissement van de webwinkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Webboetiek CarréCouture zoekt doorstart na faillissement

28/05/2018

De Belgische luxewebshop CarréCouture is na amper een jaar failliet. De familie Van Gansewinkel, bekend van het afvalbedrijf en mede-eigenaar, gaat toch voor een doorstart.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.