Nederland telt al bijna 60.000 webwinkels | RetailDetail

Nederland telt al bijna 60.000 webwinkels

Nederland telt al bijna 60.000 webwinkels

Nieuwe webwinkels blijven als paddenstoelen uit de grond rijzen: het aantal online winkels in Nederland overschrijdt binnnenkort de grens van 60.000. Het gaat daarbij vooral om kleine webshops die kleding en sieraden verkopen.

Verdubbeling op drie jaar

Eind 2013 waren er in Nederland maar liefst 59.320 webwinkels, heeft klantenservicebureau Casengo berekend. In dat totaal zitten weliswaar enkel winkels die fysieke producten verkopen; downloadsites of dienstverleners werden niet in rekening gebracht.

 

Het aantal webwinkels steeg in 2013 met 31 procent, op drie jaar tijd is het aantal webwinkels bijna verdubbeld en op zes jaar verviervoudigd. Als de groei dit tempo blijft aanhouden, zijn er in 2015 mogelijk meer digitale dan fysieke winkels, meent Casengo. Al gaan retailexperten er vandaag wel algemeen vanuit dat de groei vanaf nu zal vertragen en de markt weldra een zekere maturiteit bereikt.

 

De meeste online winkels bieden kleding en sieraden aan, met op de derde plaats misschien enigszins verrassend wijn. Speelgoed en schoenen vervolledigen de top-vijf van meest populaire producten. In Friesland zijn er in verhouding de meeste webwinkels: daar zijn er per duizend inwoners 4,5 webwinkels, in Zeeland is dat slechts 1,9. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn de steden met de meeste webwinkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.