Nederlanders winkelen met kerst virtueel over de grens | RetailDetail

Nederlanders winkelen met kerst virtueel over de grens

Nederlanders winkelen met kerst virtueel over de grens

De Nederlandse consument geeft tijdens de eindejaarperiode heel wat geld uit bij online retailers over de grens. Meer dan 15 procent van de online kerstinkopen worden dit jaar over de grens gedaan.

2,8 miljard euro uitgegeven in het buitenland

Daarmee komt de totale omzet van buitenlandse online uitgaven op een bedrag van 244 miljoen euro. Dat is goed voor 15,2 procent van de totale online kerstinkopen, maar liefst 10 procent meer dan het Europees gemiddelde van 5,1 procent. In buurlanden Duitsland en België wordt respectievelijk 7,8 procent en 8 procent van de totale online omzet in het buitenland uitgegeven.


In heel Europa wordt 2,8 miljard euro over de grens uitgegeven, ten opzichte van 2,2 miljard euro een jaar geleden. De grootste groei is te vinden in Italië en Spanje, al blijft het totaal daar nog beduidend onder het Europese gemiddelde.


Volgens Iwan Moutin, partnermanager bij Actiepagina.nl, zijn er verschillende redenen waarom we in het buitenland winkelen. "Shoppers gaan naar webshops waar de beste service, de beste producten en de beste prijzen zijn, ongeacht of dat nu in eigen land of daarbuiten is. Ze weten de buitenlandse online retailers steeds beter te vinden. Retailers moeten zich ervan bewust zijn dat ze dus ook concurreren met buitenlandse webshops, maar ook dat er kansen voor hen liggen als ze tegemoetkomen aan de wensen en eisen van de buitenlandse consument."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.