Nederlands-Arabische schoonheidsketen start virtuele valentijnswinkels | RetailDetail

Nederlands-Arabische schoonheidsketen start virtuele valentijnswinkels

Nederlands-Arabische schoonheidsketen start virtuele valentijnswinkels

QR-codes worden steeds populairder bij retailers, en niet alleen bij flitsende jongerenmerken. Zo opent deze week El Asira, een Arabisch merk met sensuele producten, voor Valentijn 101 'tijdelijke webwinkels' via QR-codes op Nederlandse abri's.

'QR-winkels kunnen nog beter'

Een virtuele winkel laat producten zien op abri's in bushokjes of treinstations, maar soms ook in magazines, huis-aan-huis bladen en op de producten zelf. Door de code te scannen (wat met elke smartphone eenvoudig kan), kunnen klanten direct een bestelling plaatsen en deze de volgende dag al in huis hebben.

 

Het nieuwste project van dat soort komt van schoonheidsmiddelenmerk El Asira: "We merken dat in veel van de huidige campagnes die gebruik maken van QR-codes de echte shopping experience niet of onvoldoende aanwezig is: ze geven alleen informatie. Met onze actie brengen we mobiliteit, gemak én beleving op een relevante manier bij elkaar", vertelt Abdelaziz Aouragh, de Nederlandse oprichter en CEO van El Asira.

 

Als het project van 101 abri's voor zijn valentijnsactie een succes is, wil El Asira het netwerk van QR-shops wereldwijd uitbreiden. Het merk noemt daarbij het getal 1001, als verwijzing naar een van de bekendste Arabische verhalenbundels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Back to top