Nederlandse Zalando krijgt ook inspiratiehoek | RetailDetail

Nederlandse Zalando krijgt ook inspiratiehoek

Nederlandse Zalando krijgt ook inspiratiehoek

De Nederlandse versie van Zalando krijgt ook een rubriek News & Style, waar bezoekers van de site zich aan de hand van tips en blogs kunnen laten inspireren. De e-commercesite hoopt dat de nieuwe rubriek aanzet tot meer aankopen.

Blogs en tips

In Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland hebben ze de rubriek News & Style al, waar verschillende bloggers en leden van de redactie artikels schrijven die als inspiratiebron moeten dienen voor de bezoekers van de website, weet Emerce. Het is een uitbreiding van de rubriek Inspiratie, met meer ruimte voor unieke content.

 

Tips gaan over welke kleding trendy is en hoe je bepaalde stijlen draagt, maar er is ook ruimte voor een bredere blik op cultuur, zoals film en muziek. Zalando is niet de enige webshop die met dit soort inspiratierubriek pronkt: het is intussen een klassieke zet geworden bij online retailers om met deze vorm van digitale magazines klanten aan hen te binden, door hen unieke content te bieden en hen aan te zetten tot aankopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.