Neemt Amazon Wehkamp over?

Neemt Amazon Wehkamp over?

Het moederbedrijf van Wehkamp, RFS Holland Holding, zou in de etalage staan: de eigenaars zouden verschillende zakenbanken hebben gevraagd om te peilen naar geïnteresseerden. Daarbij wordt Amazon genoemd als potentiële koper.

Geen beursgang

De eigenaars, waaronder oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer en voormalig financieel bestuurder Berend van de Maat, zouden ook willen onderzoeken hoeveel het bedrijf momenteel waard is. Bronnen binnen het bedrijf hebben aan Het Financiëele Dagblad verklaard dat de Amerikaanse gigant Amazon een mogelijke koper is.

 

In 2012 onderging RFS Holland Holding ook al eens een zoektocht naar een mogelijke overnemer. Destijds zou de vraagprijs voor het bedrijf 500 miljoen euro geweest zijn. Ahold zou toen één van de mogelijke overnemers geweest zijn, maar dat kocht in dezelfde periode concurrent Bol.com, waarna RFS Holland Holding uit de etalage werd gehaald.

 

RFS Holland Holding maakte onlangs nog bekend dat het in de eerste helft van het jaar 353 miljoen euro omzet had gedraaid, zeven procent meer dan een jaar eerder. Ter vergelijking: toen RFS Holland Holding in 2012 een overnamebedrag van 500 miljoen euro verwachtten, haalde het in dat jaar een omzet van 469 miljoen euro en een operationeel resultaat van 50,4 miljoen euro.

Tags: