Neemt Amazon Wehkamp over? | RetailDetail

Neemt Amazon Wehkamp over?

Neemt Amazon Wehkamp over?

Het moederbedrijf van Wehkamp, RFS Holland Holding, zou in de etalage staan: de eigenaars zouden verschillende zakenbanken hebben gevraagd om te peilen naar geïnteresseerden. Daarbij wordt Amazon genoemd als potentiële koper.

Geen beursgang

De eigenaars, waaronder oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer en voormalig financieel bestuurder Berend van de Maat, zouden ook willen onderzoeken hoeveel het bedrijf momenteel waard is. Bronnen binnen het bedrijf hebben aan Het Financiëele Dagblad verklaard dat de Amerikaanse gigant Amazon een mogelijke koper is.

 

In 2012 onderging RFS Holland Holding ook al eens een zoektocht naar een mogelijke overnemer. Destijds zou de vraagprijs voor het bedrijf 500 miljoen euro geweest zijn. Ahold zou toen één van de mogelijke overnemers geweest zijn, maar dat kocht in dezelfde periode concurrent Bol.com, waarna RFS Holland Holding uit de etalage werd gehaald.

 

RFS Holland Holding maakte onlangs nog bekend dat het in de eerste helft van het jaar 353 miljoen euro omzet had gedraaid, zeven procent meer dan een jaar eerder. Ter vergelijking: toen RFS Holland Holding in 2012 een overnamebedrag van 500 miljoen euro verwachtten, haalde het in dat jaar een omzet van 469 miljoen euro en een operationeel resultaat van 50,4 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.