Nelson Schoenen installeert omnichannelkassa’s | RetailDetail

Nelson Schoenen installeert omnichannelkassa’s

Nelson Schoenen installeert omnichannelkassa’s

Nelson Schoenen, dat de winkelformules Nelson en Ecco beheert, heeft een nieuw mobiel kassa- en betaalsysteem in gebruik genomen, dat het eenvoudiger moet maken voor de retailer om omnichannel te werken.

"Nee-verkopen tot minimum herleiden"

De nieuwe kassa's werken met mobiele toestellen die ook over de mogelijkheid beschikken om mobiel te betalen. Werknemers kunnen er vrij mee rondlopen in de winkels of ze kunnen op strategische plekken in de winkels worden geplaatst.


Dankzij de mobiele apparaten kunnen de werknemers ook onmiddellijk de voorraad van een product in de winkel nagaan. Indien iets niet meer voorradig is, kan het steeds besteld worden via de webshop, waarna het de volgende dag aan huis zal geleverd worden.


"Door deze nieuwe manier van voorraadbeschikbaarheid en afrekenen, kunnen winkelmedewerkers hun service aan klanten optimaliseren. De klant wordt tijdens het aankoopproces van A tot Z ondersteund, waardoor de service wordt verbeterd en het aantal nee-verkopen tot het minimum wordt beperkt", zegt Paul Neelissen, managing director bij Nelson Schoenen.


Vorig jaar kregen alle winkels van Nelson Schoenen al touchpoints, waar klanten door de volledige collectie kunnen bladeren. Daar kunnen ze ook onmiddellijk bestellen en betalen. De bestellingen worden een dag later geleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.