Nieuwe COO voor Showroomprivé

Nieuwe COO voor Showroomprivé

Nieuwe COO voor Showroomprivé

De Franse online shopping community Showroomprivé heeft een nieuwe operationeel directeur aangesteld. De 40-jarige Anil Benard-Dende komt over van bij Cdiscount en heet een kei te zijn in logistiek.

18 jaar ervaring

Met Anil Bernard-Dende haalt Showroomprivé in elk geval een ervaren rot aan boord. De nieuwe algemeen directeur operaties was eerder logistiekmanager bij meubelketen Conforama en organisatiedirecteur bij distributeur Easydis (van de Groupe Casino) alvorens in 2009 over te stappen naar e-commercesite Cdiscount, waar hij achtereenvolgens logistiekdirecteur en VP Internationaal & Regie was.

 

De Fransman, afgestudeerd aan ParisTech, krijgt als uitdrukkelijke opdracht "het aankooptraject, de klantenervaring en de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren", drie elementen die prioritair zijn in de strategie van de groep.

 

Showroomprive.com werd opgericht in 2006, trok in oktober vorig jaar naar de beurs en boekte vorig jaar een netto-omzet van 443 miljoen euro, 27% meer dan het jaar voordien. Voor de groep werken meer dan 800 mensen. De online shopping community, die actief is in negen landen (waaronder sinds 2011 ook België en Nederland), claimt een slordige 24 miljoen leden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.