Nieuwe directeur omnichannel voor Blokker | RetailDetail

Nieuwe directeur omnichannel voor Blokker

Nieuwe directeur omnichannel voor Blokker

De Blokker Holding heeft Antoine Brouwer aangesteld als de nieuwe directeur omnichannel. Brouwer komt over van Media Markt en zal vanaf 1 mei in dienst treden bij Blokker.

"Significante omzetgroei"

In een persbericht zegt Blokker Holding dat Brouwer verantwoordelijk zal zijn voor "het ontwerpen en implementeren van een leidende en integrale omnichannelstrategie voor Blokker Holding en haar werkmaatschappijen, die moet resulteren in een significante winstgevende omzetgroei." Brouwer was sinds 2011 bij Media Markt aan de slag als vicepresident marketing & multichannel.

 

Blokker Holding wil dat de online omzet van het bedrijf binnen drie jaar op 300 miljoen euro per jaar ligt. In 2012 was die online omzet goed voor 53 miljoen euro en in 2013 voor 79 miljoen euro. Daarvoor zullen er nieuwe websites gelanceerd worden voor Xenos in Nederland en Duitsland en voor Blokker in België. Blokker sluit ook niet uit dat er andere websites overgenomen worden, om zo de online omzet uit te bouwen.

 

Blokker is online aanwezig met onder andere websites van Blokker, Marskramer, Xenos, Bart Smit en Intertoys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.