Nieuwe eigenaar ECI wil terug groeien

Nieuwe eigenaar ECI wil terug groeien

Novamedia, sinds een jaar eigenaar van de failliete boekenclub ECI, heeft grote plannen om in de toekomst terug te groeien. Zo moet het ledenaantal van 150.000 terug omhoog naar ongeveer een half miljoen.

Goedkoper dan Amazon

Op zijn hoogtepunt had ECI zelfs een miljoen leden, maar jaren van stilstand en concurrentie hebben er voor gezorgd dat die bijna allemaal als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Nieuwe eigenaar Boudewijn Poelmann wil het daarom anders aanpakken.

 

Zo krijgen leden niet meer elke maand een boek toegestuurd als ze niets hebben gekocht. Voortaan moeten ze elk jaar vier producten kopen, om zo hun korting te behouden. "Als je een jaar gezondigd hebt, vervalt die gewoon", zegt Poelmann aan het NRC Handelsblad.

 

Poelmann wil met ECI ook de concurrentie aangaan met Bol.com en Amazon. Bij Bol.com ziet Poelmann er een voordeel in dat ECI zich enkel met boeken bezig houdt. "Bij hen gaat het om verkoop, verkoop, verkoop. Dat is geen club voor boekenliefhebbers meer. Het is gewoon een groot warenhuis." Hij stelt ook dat ECI steeds goedkoper zal zijn dan Amazon, om met de Amerikanen te kunnen concurreren.

Tags: