Nieuwe eigenaar ECI wil terug groeien | RetailDetail

Nieuwe eigenaar ECI wil terug groeien

Nieuwe eigenaar ECI wil terug groeien

Novamedia, sinds een jaar eigenaar van de failliete boekenclub ECI, heeft grote plannen om in de toekomst terug te groeien. Zo moet het ledenaantal van 150.000 terug omhoog naar ongeveer een half miljoen.

Goedkoper dan Amazon

Op zijn hoogtepunt had ECI zelfs een miljoen leden, maar jaren van stilstand en concurrentie hebben er voor gezorgd dat die bijna allemaal als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Nieuwe eigenaar Boudewijn Poelmann wil het daarom anders aanpakken.

 

Zo krijgen leden niet meer elke maand een boek toegestuurd als ze niets hebben gekocht. Voortaan moeten ze elk jaar vier producten kopen, om zo hun korting te behouden. "Als je een jaar gezondigd hebt, vervalt die gewoon", zegt Poelmann aan het NRC Handelsblad.

 

Poelmann wil met ECI ook de concurrentie aangaan met Bol.com en Amazon. Bij Bol.com ziet Poelmann er een voordeel in dat ECI zich enkel met boeken bezig houdt. "Bij hen gaat het om verkoop, verkoop, verkoop. Dat is geen club voor boekenliefhebbers meer. Het is gewoon een groot warenhuis." Hij stelt ook dat ECI steeds goedkoper zal zijn dan Amazon, om met de Amerikanen te kunnen concurreren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.