Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen | RetailDetail

Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen

Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen
De presentatie van de nieuwe generatie iPhones door Apple is uitgelopen op een teleurstelling voor de Nederlandse banken. De nieuwe iPhones zijn niet voorzien van een zogenoemde NFC-chip, die contactloos betalen mogelijk maakt.Dat meldt AD. De Nederlandse banken werken aan de grootschalige introductie van contactloos betalen in Nederland. Daartoe loopt op dit moment een laatste proef in Leiden waar een groot aantal retailers aan meedoet. Hoewel de NFC-chip ook bijvoorbeeld op een bankpas kan worden aangebracht of op een ander toestel, biedt de combinatie met een mobiele telefoon extra mogelijkheden. Waar veel Android-telefoons inmiddels al zijn voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen, was dat bij de iPhone nog niet het geval. Gehoopt werd dat Apple dit bij de deze week gelanceerde toestellen recht zou zetten.

In plaats daarvan kiest Apple voor iBeacons, een eigen alternatief dat werkt op basis van het bluetooth-protocol. "Het is heel jammer dat Apple de enige speler is die niet voor NFC kiest", zegt een woordvoerder van ING in de krant. Ook Rabobank is niet blij. "Jammer, maar de markt is nog ontzettend in beweging, dus wie weet wat er gebeurt. We wachten de ontwikkelingen af en ontwikkelen zelf door." Klanten van ABN Amro en ING ontvangen binnenkort een nieuwe bankpas die is voorzien van een NFC-chip. Winkeliers moeten nieuwe pinapparatuur aanschaffen om dit contactloos betalen mogelijk te maken.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.