Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen

Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen
De presentatie van de nieuwe generatie iPhones door Apple is uitgelopen op een teleurstelling voor de Nederlandse banken. De nieuwe iPhones zijn niet voorzien van een zogenoemde NFC-chip, die contactloos betalen mogelijk maakt.Dat meldt AD. De Nederlandse banken werken aan de grootschalige introductie van contactloos betalen in Nederland. Daartoe loopt op dit moment een laatste proef in Leiden waar een groot aantal retailers aan meedoet. Hoewel de NFC-chip ook bijvoorbeeld op een bankpas kan worden aangebracht of op een ander toestel, biedt de combinatie met een mobiele telefoon extra mogelijkheden. Waar veel Android-telefoons inmiddels al zijn voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen, was dat bij de iPhone nog niet het geval. Gehoopt werd dat Apple dit bij de deze week gelanceerde toestellen recht zou zetten.

In plaats daarvan kiest Apple voor iBeacons, een eigen alternatief dat werkt op basis van het bluetooth-protocol. "Het is heel jammer dat Apple de enige speler is die niet voor NFC kiest", zegt een woordvoerder van ING in de krant. Ook Rabobank is niet blij. "Jammer, maar de markt is nog ontzettend in beweging, dus wie weet wat er gebeurt. We wachten de ontwikkelingen af en ontwikkelen zelf door." Klanten van ABN Amro en ING ontvangen binnenkort een nieuwe bankpas die is voorzien van een NFC-chip. Winkeliers moeten nieuwe pinapparatuur aanschaffen om dit contactloos betalen mogelijk te maken.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Nieuw distributiecentrum voor Picnic in Diemen

13/12/2017

Om verder te groeien in Noord- en Zuid-Holland opent online boodschappendienst Picnic een nieuw distributiecentrum in Diemen. Er zullen zo'n 300 mensen worden tewerkgesteld. 

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Back to top