Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen | RetailDetail

Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen

Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen
De presentatie van de nieuwe generatie iPhones door Apple is uitgelopen op een teleurstelling voor de Nederlandse banken. De nieuwe iPhones zijn niet voorzien van een zogenoemde NFC-chip, die contactloos betalen mogelijk maakt.Dat meldt AD. De Nederlandse banken werken aan de grootschalige introductie van contactloos betalen in Nederland. Daartoe loopt op dit moment een laatste proef in Leiden waar een groot aantal retailers aan meedoet. Hoewel de NFC-chip ook bijvoorbeeld op een bankpas kan worden aangebracht of op een ander toestel, biedt de combinatie met een mobiele telefoon extra mogelijkheden. Waar veel Android-telefoons inmiddels al zijn voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen, was dat bij de iPhone nog niet het geval. Gehoopt werd dat Apple dit bij de deze week gelanceerde toestellen recht zou zetten.

In plaats daarvan kiest Apple voor iBeacons, een eigen alternatief dat werkt op basis van het bluetooth-protocol. "Het is heel jammer dat Apple de enige speler is die niet voor NFC kiest", zegt een woordvoerder van ING in de krant. Ook Rabobank is niet blij. "Jammer, maar de markt is nog ontzettend in beweging, dus wie weet wat er gebeurt. We wachten de ontwikkelingen af en ontwikkelen zelf door." Klanten van ABN Amro en ING ontvangen binnenkort een nieuwe bankpas die is voorzien van een NFC-chip. Winkeliers moeten nieuwe pinapparatuur aanschaffen om dit contactloos betalen mogelijk te maken.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top