Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen

Nieuwe iPhone domper voor mobiel betalen
De presentatie van de nieuwe generatie iPhones door Apple is uitgelopen op een teleurstelling voor de Nederlandse banken. De nieuwe iPhones zijn niet voorzien van een zogenoemde NFC-chip, die contactloos betalen mogelijk maakt.Dat meldt AD. De Nederlandse banken werken aan de grootschalige introductie van contactloos betalen in Nederland. Daartoe loopt op dit moment een laatste proef in Leiden waar een groot aantal retailers aan meedoet. Hoewel de NFC-chip ook bijvoorbeeld op een bankpas kan worden aangebracht of op een ander toestel, biedt de combinatie met een mobiele telefoon extra mogelijkheden. Waar veel Android-telefoons inmiddels al zijn voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen, was dat bij de iPhone nog niet het geval. Gehoopt werd dat Apple dit bij de deze week gelanceerde toestellen recht zou zetten.

In plaats daarvan kiest Apple voor iBeacons, een eigen alternatief dat werkt op basis van het bluetooth-protocol. "Het is heel jammer dat Apple de enige speler is die niet voor NFC kiest", zegt een woordvoerder van ING in de krant. Ook Rabobank is niet blij. "Jammer, maar de markt is nog ontzettend in beweging, dus wie weet wat er gebeurt. We wachten de ontwikkelingen af en ontwikkelen zelf door." Klanten van ABN Amro en ING ontvangen binnenkort een nieuwe bankpas die is voorzien van een NFC-chip. Winkeliers moeten nieuwe pinapparatuur aanschaffen om dit contactloos betalen mogelijk te maken.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

28/08/2017

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna zeven miljard euro geïnvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft ze al dertien eigen supermarkten en in januari kocht ze ook luxewarenhuis Intime.

Belgische webshop Wehkamp komt voorlopig niet terug

18/08/2017

Het Nederlandse Wehkamp had van 2014 tot eind vorig jaar een webshop in België, maar sloot die "tijdelijk". Nu laat het online warenhuis echter verstaan dat het voorlopig gaat focussen op de Nederlandse markt.

Back to top