Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels | RetailDetail

Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels

Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels

Volgens curator Karst Folkerts zijn er nog vier gegadigden voor een overname van de drie webwinkels van Axivate Capital die webwinkels vlak voor Kerstmis failliet verklaard werden.

"Komende week duidelijkheid"

Volgens de curator waren er twintig kandidaten voor een overname van de bedrijven achter Bulls & Birds, Label54 en JeansOnline. Met vier van die kandidaten worden momenteel nog serieuze gesprekken gevoerd. "Als curator probeer je natuurlijk een partij te vinden die alle activa wil overnemen en zoveel mogelijk mensen aan het werk houdt. De vier overgebleven partijen hebben interesse in alles, het biedproces is in volle gang. Mijn streven is komende week duidelijkheid te scheppen", aldus Folkerts bij onze collega's van Twinkle.

 

De drie failliete websites zijn momenteel nog gewoon te bezoeken en klanten worden pas tijdens het afrekenen op de hoogte gebracht van het faillissement. Dat komt omdat de domeinnamen geen eigendom zijn van de failliete vennootschappen, maar van een andere vennootschap. Er lopen nu onderhandelingen met de eigenaar van de websites, om bezoekers van de websites sneller op de hoogte brengen van het faillissement.

 

Vorig jaar ging met Neckermann.com ook al een andere website van Axivate failliet. Axivate voerde toen echter zelf enkele uren na het faillissement een doorstart uit, een zet waar toen bijzonder veel kritiek op kwam. Van zo'n strategie zou deze keer echter geen sprake zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.