Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels

Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels

Volgens curator Karst Folkerts zijn er nog vier gegadigden voor een overname van de drie webwinkels van Axivate Capital die webwinkels vlak voor Kerstmis failliet verklaard werden.

"Komende week duidelijkheid"

Volgens de curator waren er twintig kandidaten voor een overname van de bedrijven achter Bulls & Birds, Label54 en JeansOnline. Met vier van die kandidaten worden momenteel nog serieuze gesprekken gevoerd. "Als curator probeer je natuurlijk een partij te vinden die alle activa wil overnemen en zoveel mogelijk mensen aan het werk houdt. De vier overgebleven partijen hebben interesse in alles, het biedproces is in volle gang. Mijn streven is komende week duidelijkheid te scheppen", aldus Folkerts bij onze collega's van Twinkle.

 

De drie failliete websites zijn momenteel nog gewoon te bezoeken en klanten worden pas tijdens het afrekenen op de hoogte gebracht van het faillissement. Dat komt omdat de domeinnamen geen eigendom zijn van de failliete vennootschappen, maar van een andere vennootschap. Er lopen nu onderhandelingen met de eigenaar van de websites, om bezoekers van de websites sneller op de hoogte brengen van het faillissement.

 

Vorig jaar ging met Neckermann.com ook al een andere website van Axivate failliet. Axivate voerde toen echter zelf enkele uren na het faillissement een doorstart uit, een zet waar toen bijzonder veel kritiek op kwam. Van zo'n strategie zou deze keer echter geen sprake zijn.

Tags: