Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels | RetailDetail

Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels

Nog 4 kandidaat-overnemers voor Axivate-webwinkels

Volgens curator Karst Folkerts zijn er nog vier gegadigden voor een overname van de drie webwinkels van Axivate Capital die webwinkels vlak voor Kerstmis failliet verklaard werden.

"Komende week duidelijkheid"

Volgens de curator waren er twintig kandidaten voor een overname van de bedrijven achter Bulls & Birds, Label54 en JeansOnline. Met vier van die kandidaten worden momenteel nog serieuze gesprekken gevoerd. "Als curator probeer je natuurlijk een partij te vinden die alle activa wil overnemen en zoveel mogelijk mensen aan het werk houdt. De vier overgebleven partijen hebben interesse in alles, het biedproces is in volle gang. Mijn streven is komende week duidelijkheid te scheppen", aldus Folkerts bij onze collega's van Twinkle.

 

De drie failliete websites zijn momenteel nog gewoon te bezoeken en klanten worden pas tijdens het afrekenen op de hoogte gebracht van het faillissement. Dat komt omdat de domeinnamen geen eigendom zijn van de failliete vennootschappen, maar van een andere vennootschap. Er lopen nu onderhandelingen met de eigenaar van de websites, om bezoekers van de websites sneller op de hoogte brengen van het faillissement.

 

Vorig jaar ging met Neckermann.com ook al een andere website van Axivate failliet. Axivate voerde toen echter zelf enkele uren na het faillissement een doorstart uit, een zet waar toen bijzonder veel kritiek op kwam. Van zo'n strategie zou deze keer echter geen sprake zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.