Noord-Nederlandse webshops groeien sterk | RetailDetail

Noord-Nederlandse webshops groeien sterk

Noord-Nederlandse webshops groeien sterk

Uit de eerste regiobijeenkomst van de FD Gazellen 2015 blijkt dat heel wat webwinkels uit het noorden van Nederland bezig zijn aan een sterke groei. Ze waren immers sterk vertegenwoordigd tijdens de uitreiking van de Gazellen.

Vierde jaar op rij voor Belsimpel.nl

Wie dit jaar in de prijzen wilde vallen bij de FD Gazellen moest over de boekjaren 2012, 2013 en 2014 een onafgebroken groei van minstens 20 procent laten zien. In het noorden van Nederland zijn daar dus 30 ondernemingen in geslaagd. Onder hen heel wat webshops.


Belsimpel.nl weet ondertussen al voor het vierde jaar op rij een Gazelle in de wacht te slepen. Bij die online telefoonwinkel groeide de omzet van 31,6 miljoen euro in 2012 naar 85,8 miljoen euro in 2014. Het bedrijf heeft ook 4 fysieke vestigingen.


Ook de online verkoper van luxe-auto's, Qoets.nl, ging aan de haal met een Gazelle. Daar groeide de omzet van 2,5 miljoen euro naar bijna 6,8 miljoen euro. "Als potentiële klanten een kopje koffie komen drinken in de ouderwetse showroom, doen ze dat niet omdat de koffie zo lekker is, maar om de verkoper te leren kennen. Wij scoren al jaren het beste op basis van klanttevredenheid", zegt oprichter Hans Engelsma over het succes aan het Financieele Dagblad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.