Noord-Nederlandse webshops groeien sterk

Noord-Nederlandse webshops groeien sterk

Uit de eerste regiobijeenkomst van de FD Gazellen 2015 blijkt dat heel wat webwinkels uit het noorden van Nederland bezig zijn aan een sterke groei. Ze waren immers sterk vertegenwoordigd tijdens de uitreiking van de Gazellen.

Vierde jaar op rij voor Belsimpel.nl

Wie dit jaar in de prijzen wilde vallen bij de FD Gazellen moest over de boekjaren 2012, 2013 en 2014 een onafgebroken groei van minstens 20 procent laten zien. In het noorden van Nederland zijn daar dus 30 ondernemingen in geslaagd. Onder hen heel wat webshops.


Belsimpel.nl weet ondertussen al voor het vierde jaar op rij een Gazelle in de wacht te slepen. Bij die online telefoonwinkel groeide de omzet van 31,6 miljoen euro in 2012 naar 85,8 miljoen euro in 2014. Het bedrijf heeft ook 4 fysieke vestigingen.


Ook de online verkoper van luxe-auto's, Qoets.nl, ging aan de haal met een Gazelle. Daar groeide de omzet van 2,5 miljoen euro naar bijna 6,8 miljoen euro. "Als potentiële klanten een kopje koffie komen drinken in de ouderwetse showroom, doen ze dat niet omdat de koffie zo lekker is, maar om de verkoper te leren kennen. Wij scoren al jaren het beste op basis van klanttevredenheid", zegt oprichter Hans Engelsma over het succes aan het Financieele Dagblad.

Tags: