NS breidt contactloos betalen snel uit

NS breidt contactloos betalen snel uit
De Nederlandse Spoorwegen gaan contactloos betalen op grote schaal doorvoeren bij winkels op stations. De NS heeft hier samen met partner MasterCard toe besloten na een succesvolle proef in Leiden.

NS brengt contactloos betalen in stroomversnelling

Dat meldt Emerce. Dit jaar nog moeten klanten via de Near Field Communication-technologie kunnen betalen bij een groot aantal winkels op stations. Bij bedragen tot 25 euro is het voldoende om de met de techniek uitgeruste telefoon of betaalpas in de buurt van de terminal te houden. Bij hogere bedragen moet net als bij gewone pinbetalingen nog een pincode worden ingevoerd. Begin april moeten er al meer dan duizend terminals staan op stations die het draadloos betalen mogelijk maken.

Via dochterondernemingen is de NS onder meer de grootste franchiser van AH to Go en Bruna. Daarnaast exploiteert de horecatak formules als De Broodzaak, Julia's en Kiosk. Daarmee komtt contactloos betalen in Nederland in een enorme stroomversnelling terecht. In mei vorig jaar was boekhandelsketen AKO de eerste bij de vestiging op luchthaven Schiphol. In het najaar begon de proef in Leiden die nu dusdanig succesvol blijkt te zijn dat NS en MasterCard hebben besloten tot een snelle expansie.

Tags: