NS breidt contactloos betalen snel uit | RetailDetail

NS breidt contactloos betalen snel uit

NS breidt contactloos betalen snel uit
De Nederlandse Spoorwegen gaan contactloos betalen op grote schaal doorvoeren bij winkels op stations. De NS heeft hier samen met partner MasterCard toe besloten na een succesvolle proef in Leiden.

NS brengt contactloos betalen in stroomversnelling

Dat meldt Emerce. Dit jaar nog moeten klanten via de Near Field Communication-technologie kunnen betalen bij een groot aantal winkels op stations. Bij bedragen tot 25 euro is het voldoende om de met de techniek uitgeruste telefoon of betaalpas in de buurt van de terminal te houden. Bij hogere bedragen moet net als bij gewone pinbetalingen nog een pincode worden ingevoerd. Begin april moeten er al meer dan duizend terminals staan op stations die het draadloos betalen mogelijk maken.

Via dochterondernemingen is de NS onder meer de grootste franchiser van AH to Go en Bruna. Daarnaast exploiteert de horecatak formules als De Broodzaak, Julia's en Kiosk. Daarmee komtt contactloos betalen in Nederland in een enorme stroomversnelling terecht. In mei vorig jaar was boekhandelsketen AKO de eerste bij de vestiging op luchthaven Schiphol. In het najaar begon de proef in Leiden die nu dusdanig succesvol blijkt te zijn dat NS en MasterCard hebben besloten tot een snelle expansie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.