Nu ook Nederlandse versie van Taobao

Nu ook Nederlandse versie van Taobao

De Nederlandse domeininvesteerder Herakles heeft een Nederlandstalige versie op poten gezet van de Chinese marktplaats Taobao.com. Zo kunnen Nederlandse consumenten ook op de Chinese site aankopen doen.

Chinese tussenpersoon

Taobao.nl is geen initiatief van Alibaba, het moederbedrijf van Taobao, maar wordt wel met goedkeuring van het bedrijf uitgebaat. "Alibaba heeft API's beschikbaar gesteld en wij hebben toestemming om die op de Nederlandse markt te gebruiken", vertelt initiatiefnemer Sander Scholten aan RetailNews.


Bestellingen die door Nederlandse consumenten worden geplaatst, worden eigenlijk uitgevoerd door een Chinese agent, die als tussenpersoon dient om de bestellingen op de Chinese versie van de site te betalen. Die agent zal ook alle bestellingen controleren voor verzending. Het grootste voordeel voor de Nederlandse klant is dat alle productbeschrijvingen automatisch worden vertaald en dat er betaald kan worden via iDEAL.


Scholten ziet in de toekomst nog mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers om Chinese webshops naar Nederland te halen. "Het zou mij niets verbazen als in 2020 drie van de tien grootste webshops in Nederland van Chinese bodem zijn", stelt hij.

Tags: