Omzet Amazon opnieuw met derde de hoogte in | RetailDetail

Omzet Amazon opnieuw met derde de hoogte in

Omzet Amazon opnieuw met derde de hoogte in

De omzet van de Amerikaanse online retailer Amazon is in het derde kwartaal met 29% gestegen naar 32,7 miljard dollar (30 miljard euro). Toch waren de analisten toch niet tevreden.

Verlies buiten Verenigde Staten

Dat heeft alles te maken met de voorspellingen voor het komende kwartaal: Amazon voorspelt zelf een omzet tussen 42 en 45,5 miljard dollar (39 en 42 miljard euro), maar dat was niet helemaal naar de zin van analisten en aandeelhouders, die de koers met 6% deden dalen. Nochtans wist Amazon naast de omzetstijging ook de winst te verdrievoudigen van 79 naar 252 miljoen dollar (230 miljoen euro).

 

Het grootste deel van de omzet wordt nog steeds gehaald in de Verenigde Staten, maar ook de internationale markten groeiden in het derde kwartaal met meer dan een kwart ten opzichte van een jaar eerder. Die groei kwam er wel enkel dankzij zware investeringen, wat ervoor zorgde dat Amazon buiten de Verenigde Staten verlies maakte.

 

Gelukkig voor Amazon blijft het veel geld verdienen met Amazon Web Services, waar de kosten relatief laag blijven en er dus een hogere winstmarge is. Die winst trok het verlies op de internationale markten dan ook volledig recht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).