Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei | RetailDetail

Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei

Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei

De omzet van webwinkel Bax-shop kende in 2014 een sterke groei. In de Benelux ging de omzet met 63 procent omhoog, terwijl er in Frankrijk zelfs sprake was van een omzetstijging van maar liefst 175 procent.

Doorbreken op andere markten

Ook in Duitsland, dat voor Bax-shop een nieuwe markt is, werd sterk gepresteerd: vorig jaar werd daar meteen een omzet van 4 miljoen euro gerealiseerd. Bax-shop heeft als doel om in 2015 door te breken in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Zweden. De distributie zal wel steeds blijven gebeuren vanuit het distributiecentrum in Goes.

 

De webshop kreeg in 2014 meer dan 22 miljoen bezoekers over de vloer. Naast die online winkel heeft Bax-shop een showroom in Goes en opende het vorig jaar een winkel in Antwerpen. Het wil in de toekomst ook winkels openen op centrale plaatsen in Nederland.

 

In 2014 is Bax-shop verder gestart met de verkoop via Amazon en Bol.com, wat in het eerste jaar al enkele miljoenen omzet genereerde. Begin dit jaar werd daarnaast een mobiele versie van de website gelanceerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.