Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei

Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei

De omzet van webwinkel Bax-shop kende in 2014 een sterke groei. In de Benelux ging de omzet met 63 procent omhoog, terwijl er in Frankrijk zelfs sprake was van een omzetstijging van maar liefst 175 procent.

Doorbreken op andere markten

Ook in Duitsland, dat voor Bax-shop een nieuwe markt is, werd sterk gepresteerd: vorig jaar werd daar meteen een omzet van 4 miljoen euro gerealiseerd. Bax-shop heeft als doel om in 2015 door te breken in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Zweden. De distributie zal wel steeds blijven gebeuren vanuit het distributiecentrum in Goes.

 

De webshop kreeg in 2014 meer dan 22 miljoen bezoekers over de vloer. Naast die online winkel heeft Bax-shop een showroom in Goes en opende het vorig jaar een winkel in Antwerpen. Het wil in de toekomst ook winkels openen op centrale plaatsen in Nederland.

 

In 2014 is Bax-shop verder gestart met de verkoop via Amazon en Bol.com, wat in het eerste jaar al enkele miljoenen omzet genereerde. Begin dit jaar werd daarnaast een mobiele versie van de website gelanceerd.

Tags: