Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei | RetailDetail

Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei

Omzet muziekwinkel Bax-shop kent sterke groei

De omzet van webwinkel Bax-shop kende in 2014 een sterke groei. In de Benelux ging de omzet met 63 procent omhoog, terwijl er in Frankrijk zelfs sprake was van een omzetstijging van maar liefst 175 procent.

Doorbreken op andere markten

Ook in Duitsland, dat voor Bax-shop een nieuwe markt is, werd sterk gepresteerd: vorig jaar werd daar meteen een omzet van 4 miljoen euro gerealiseerd. Bax-shop heeft als doel om in 2015 door te breken in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Zweden. De distributie zal wel steeds blijven gebeuren vanuit het distributiecentrum in Goes.

 

De webshop kreeg in 2014 meer dan 22 miljoen bezoekers over de vloer. Naast die online winkel heeft Bax-shop een showroom in Goes en opende het vorig jaar een winkel in Antwerpen. Het wil in de toekomst ook winkels openen op centrale plaatsen in Nederland.

 

In 2014 is Bax-shop verder gestart met de verkoop via Amazon en Bol.com, wat in het eerste jaar al enkele miljoenen omzet genereerde. Begin dit jaar werd daarnaast een mobiele versie van de website gelanceerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.