Omzet Pixmania valt verder terug | RetailDetail

Omzet Pixmania valt verder terug

Omzet Pixmania valt verder terug

Het afgelopen jaar haalde het Franse Pixmania een omzet van 446 miljoen euro binnen, dat is nog amper de helft van een paar jaar geleden. Sinds het einde van vorig jaar is het Duitse Mutares eigenaar van Pixmania.

Voormalige eigenaar kon tij niet keren

In 2010 haalde Pixmania nog een omzet van 897 miljoen euro, maar dat bedrag is vorig jaar dus geslonken naar 446 miljoen euro. In augustus 2012 nam Dixons Pixmania volledig in handen, in de hoop het tij te keren. Toen werden alle winkels gesloten, trok Pixmania zich terug uit twaalf Europese landen en besloot het e-commercebedrijf zich te focussen op alleen de basisproducten.

 

Die veranderingen brachten echter geen zoden aan de dijk en dus besloot Dixons om Pixmania te verkopen. Het vond in het Duitse Mutares een overnemer voor het bedrijf, al moest Dixons wel zelf 69 miljoen euro opleggen om de website te ondersteunen. Sinds 31 december 2013 is Mutares officieel eigenaar van Pixmania.

 

Pixmania is momenteel nog actief in veertien landen, waaronder Nederland. Het heeft ongeveer 880 werknemers in dienst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.