Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal | RetailDetail

Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal

Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2016 is de omzet van de Duitse online dierenwinkel Zooplus opnieuw met 28% gegroeid. Door de zwakte van het Britse pond is de groei in het Verenigd Koninkrijk de voorbije maanden wel vertraagd.

Impact brexit

Het Duitse Zooplus haalde in het derde kwartaal een omzet van 227 miljoen euro, 28% meer dan de 178 miljoen euro van een jaar eerder. Ook over de drie eerste kwartalen heen was er sprake van een groei van 28%.

 

De groei van Zooplus was wel iets lager dan de voorbije kwartalen, maar dat was vooral te wijten aan de gevolgen van de brexit. Daardoor daalde de waarde van het Britse pond, wat er dan weer voor zorgde dat de groei in het Verenigd Koninkrijk vertraagde. Zonder die impact was de omzet van de online dierenwinkel met meer dan 30% gegroeid.

 

Zooplus verwacht voor het volledige boekjaar 2016 een omzet van minstens 900 miljoen euro. In 2015 haalde het bedrijf een omzet van 742,7 miljoen euro. Dat was toen ook al een groei van 30% ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.