Omzetgroei webwinkels afgenomen na topdecember | RetailDetail

Omzetgroei webwinkels afgenomen na topdecember

Omzetgroei webwinkels afgenomen na topdecember

De omzet van winkeliers op afstand – webwinkels en postorderbedrijven – is in de maand januari met 7,2 procent gestegen. Dat was flink minder dan in de maand december, maar wel nog steeds boven het gemiddelde van de retailsector.

Ver boven marktgemiddelde

Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek groeide de Nederlandse retail in januari met 0,8 procent, al had dat vooral te maken met een gunstige kalender en koopdagen. Na correctie van de cijfers daalden zowel de omzet als het volume van de retail ten opzichte van een jaar geleden.

 

Postorderbedrijven en webwinkels deden het wel goed in januari, hoewel ze de cijfers van de topmaand december niet konden benaderen. Toen steeg de omzet met meer dan 20 procent, waardoor het jaargroeicijfer voor de sector boven de tien procent uitkwam. De stijging van 7,2 procent in januari was beduidend minder dan in december, maar nog steeds veel beter dan de magere groei van 0,8 procent in de rest van de detailhandel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.