Omzetgroei webwinkels afgenomen na topdecember | RetailDetail

Omzetgroei webwinkels afgenomen na topdecember

Omzetgroei webwinkels afgenomen na topdecember

De omzet van winkeliers op afstand – webwinkels en postorderbedrijven – is in de maand januari met 7,2 procent gestegen. Dat was flink minder dan in de maand december, maar wel nog steeds boven het gemiddelde van de retailsector.

Ver boven marktgemiddelde

Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek groeide de Nederlandse retail in januari met 0,8 procent, al had dat vooral te maken met een gunstige kalender en koopdagen. Na correctie van de cijfers daalden zowel de omzet als het volume van de retail ten opzichte van een jaar geleden.

 

Postorderbedrijven en webwinkels deden het wel goed in januari, hoewel ze de cijfers van de topmaand december niet konden benaderen. Toen steeg de omzet met meer dan 20 procent, waardoor het jaargroeicijfer voor de sector boven de tien procent uitkwam. De stijging van 7,2 procent in januari was beduidend minder dan in december, maar nog steeds veel beter dan de magere groei van 0,8 procent in de rest van de detailhandel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.