The Online Retail Company maakt 12 webwinkels fysiek | RetailDetail

The Online Retail Company maakt 12 webwinkels fysiek

The Online Retail Company maakt 12 webwinkels fysiek

The Online Retail Company gaat volgend jaar een fysieke winkel openen waarin producten van hun 12 webwinkels zullen worden verkocht. Momenteel heeft het bedrijf al een kleine eigen winkel.

Advies in winkel

Die winkel van 100 m² voldoet echter niet meer aan de eisen en daarom zal het concept worden uitgebreid naar een pand met 1.000 m² winkeloppervlakte. Die winkel moet vooral dienen als soort showroom voor de webshops, maar de logistiek zal op dezelfde plaats te vinden zijn, waardoor klanten onmiddellijk hun aankoop kunnen meenemen.

 

"Wat we zien, is dat er een groep mensen is die zich online oriënteert op aankopen, maar graag in een fysieke winkel hun aankoop bekijkt, voelt en advies vraagt aan een specialist. Deze groep mensen bedienen wij straks in de nieuwe winkel in Hoogezand", zeggen oprichters Lennart Gouman en Harold Begeman aan Emerce.

 

Gouman en Begeman zijn in 2007 gestart met een webwinkel voor bestrijdingsmiddelen, maar hebben hun bedrijf ondertussen uitgebreid met 11 andere webwinkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.