Online supermarkt Wink blijft geloven in toekomst | RetailDetail

Online supermarkt Wink blijft geloven in toekomst

Online supermarkt Wink blijft geloven in toekomst
Wink.be

Bij online supermarkt Wink blijven ze geloven in hun toekomst in België. Wink werd in 2013 opgericht, maar slaagt er maar niet in om echt van de grond te komen. Daarom werd besloten om het concept aan te passen.

Naamsbekendheid verbeteren

Het grootste probleem voor Wink is dat het momenteel te weinig klanten trekt in België. Daarom werd besloten om de dienst uit te breiden met levering aan huis via Combo, de service van bpost. Er werden ook afhaalpunten geopend, waar de klant zijn bestelling kan afhalen, zonder extra verzendingskosten.

 

De volgende stap is om de levering aan huis verder uit te breiden en vooral ook op zaterdag beschikbaar te maken. Combo is immers enkel in de week beschikbaar en niet over het hele land. Ook de naambekendheid van Wink moet nog verder de hoogte in. Daarvoor werd ook een tijdje gedacht aan een naamswijziging, maar dat idee is nu van de baan.

 

“We moeten investeren in reclame”, meent CEO Cedric Antoine. “Als we een nieuw concept willen lanceren, dan moeten we eerst een breuk veroorzaken.” Momenteel maakt Wink ook enkel maar gebruik van de winkels van Louis Delhaize, maar mogelijk gaat het in de toekomst ook werken met andere filialen uit de groep, zoals Cora en Match. Daarbij denkt Antoine aan de integratie van het systeem van Wink bij die merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.