Online supermarkt Wink blijft geloven in toekomst | RetailDetail

Online supermarkt Wink blijft geloven in toekomst

Online supermarkt Wink blijft geloven in toekomst
Wink.be

Bij online supermarkt Wink blijven ze geloven in hun toekomst in België. Wink werd in 2013 opgericht, maar slaagt er maar niet in om echt van de grond te komen. Daarom werd besloten om het concept aan te passen.

Naamsbekendheid verbeteren

Het grootste probleem voor Wink is dat het momenteel te weinig klanten trekt in België. Daarom werd besloten om de dienst uit te breiden met levering aan huis via Combo, de service van bpost. Er werden ook afhaalpunten geopend, waar de klant zijn bestelling kan afhalen, zonder extra verzendingskosten.

 

De volgende stap is om de levering aan huis verder uit te breiden en vooral ook op zaterdag beschikbaar te maken. Combo is immers enkel in de week beschikbaar en niet over het hele land. Ook de naambekendheid van Wink moet nog verder de hoogte in. Daarvoor werd ook een tijdje gedacht aan een naamswijziging, maar dat idee is nu van de baan.

 

“We moeten investeren in reclame”, meent CEO Cedric Antoine. “Als we een nieuw concept willen lanceren, dan moeten we eerst een breuk veroorzaken.” Momenteel maakt Wink ook enkel maar gebruik van de winkels van Louis Delhaize, maar mogelijk gaat het in de toekomst ook werken met andere filialen uit de groep, zoals Cora en Match. Daarbij denkt Antoine aan de integratie van het systeem van Wink bij die merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.