Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele | RetailDetail

Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele

Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele

Het project waarbij winkeliers in Arnhem een gemeenschappelijk online platform zouden opzetten om klanten te trekken, blijft in de startblokken steken. De Stichting Arnhem Winkelstad, die het project moest trekken, werd failliet verklaard.

Beperkte interesse nekt project

Via het online platform wilden de initiatiefnemers consumenten informatie geven over de winkels in de stad, alsook hen op de hoogte brengen van speciale aanbiedingen. Op die manier wilden ze een tegenhanger vormen voor de pure online winkels, die steeds meer klanten weghaalden bij de fysieke verkooppunten.

 

Om het project levensvatbaar te maken, dienden 125 winkeliers en ondernemers deel te nemen. Uiteindelijk stapten er slechts zo’n 40 in. Nochtans zijn in Arnhem zo’n 1.100 à 1.300 ondernemers actief. Voort zouden subsidies – onder meer van de gemeente – niet zijn ontvangen.

 

Initiatiefnemers hopen op doorstart

Eind juli werd de Stichting Arnhem Winkelstad dan ook failliet verklaard. Mr. R.J. Borghans werd aangesteld als curator.

 

Hoe het nu verder moet, is nog onduidelijk. De website Arnhem Winkelstad, die in november vorig jaar werd gelanceerd, blijft voorlopig met minimale middelen online. City Centrum Arnhem (CCA) en Koninklijke Horeca Nederland, die samen met het bedrijf Ik Onderneem aan de basis lagen van het project, hopen nog op een doorstart of een hervatting onder een andere vorm.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.