Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele

Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele

Het project waarbij winkeliers in Arnhem een gemeenschappelijk online platform zouden opzetten om klanten te trekken, blijft in de startblokken steken. De Stichting Arnhem Winkelstad, die het project moest trekken, werd failliet verklaard.

Beperkte interesse nekt project

Via het online platform wilden de initiatiefnemers consumenten informatie geven over de winkels in de stad, alsook hen op de hoogte brengen van speciale aanbiedingen. Op die manier wilden ze een tegenhanger vormen voor de pure online winkels, die steeds meer klanten weghaalden bij de fysieke verkooppunten.

 

Om het project levensvatbaar te maken, dienden 125 winkeliers en ondernemers deel te nemen. Uiteindelijk stapten er slechts zo’n 40 in. Nochtans zijn in Arnhem zo’n 1.100 à 1.300 ondernemers actief. Voort zouden subsidies – onder meer van de gemeente – niet zijn ontvangen.

 

Initiatiefnemers hopen op doorstart

Eind juli werd de Stichting Arnhem Winkelstad dan ook failliet verklaard. Mr. R.J. Borghans werd aangesteld als curator.

 

Hoe het nu verder moet, is nog onduidelijk. De website Arnhem Winkelstad, die in november vorig jaar werd gelanceerd, blijft voorlopig met minimale middelen online. City Centrum Arnhem (CCA) en Koninklijke Horeca Nederland, die samen met het bedrijf Ik Onderneem aan de basis lagen van het project, hopen nog op een doorstart of een hervatting onder een andere vorm.

Tags: