Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele | RetailDetail

Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele

Online winkelproject Arnhem gaat voortijdig ter ziele

Het project waarbij winkeliers in Arnhem een gemeenschappelijk online platform zouden opzetten om klanten te trekken, blijft in de startblokken steken. De Stichting Arnhem Winkelstad, die het project moest trekken, werd failliet verklaard.

Beperkte interesse nekt project

Via het online platform wilden de initiatiefnemers consumenten informatie geven over de winkels in de stad, alsook hen op de hoogte brengen van speciale aanbiedingen. Op die manier wilden ze een tegenhanger vormen voor de pure online winkels, die steeds meer klanten weghaalden bij de fysieke verkooppunten.

 

Om het project levensvatbaar te maken, dienden 125 winkeliers en ondernemers deel te nemen. Uiteindelijk stapten er slechts zo’n 40 in. Nochtans zijn in Arnhem zo’n 1.100 à 1.300 ondernemers actief. Voort zouden subsidies – onder meer van de gemeente – niet zijn ontvangen.

 

Initiatiefnemers hopen op doorstart

Eind juli werd de Stichting Arnhem Winkelstad dan ook failliet verklaard. Mr. R.J. Borghans werd aangesteld als curator.

 

Hoe het nu verder moet, is nog onduidelijk. De website Arnhem Winkelstad, die in november vorig jaar werd gelanceerd, blijft voorlopig met minimale middelen online. City Centrum Arnhem (CCA) en Koninklijke Horeca Nederland, die samen met het bedrijf Ik Onderneem aan de basis lagen van het project, hopen nog op een doorstart of een hervatting onder een andere vorm.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.