Outfittery van start in Nederland

Outfittery van start in Nederland

Het Duitse Outfittery heeft vorige week een Nederlandse versie van zijn website gelanceerd. Ook Nederlandse mannen kunnen zich dus voortaan laten bijstaan in hun zoektocht naar een gepaste outfit.

Kapitaalinjectie

Op Outfittery kunnen mannen terecht om met de hulp van een online stylist en personal shopper outfits te laten samenstellen. Ze moeten daarvoor een vragenlijst invullen en op basis van die lijst wordt dan een box samengesteld met daarin een gepaste outfit. Klanten van Outfittery krijgen dan de box thuis gestuurd en kunnen zelf kiezen of ze de kledij houden of gewoon terugsturen.

 

Op de webwinkel wordt kledij van ongeveer 150 merken verkocht, waaronder Levi's, Tommy Hilfiger, Jack & Jones en ook Scotch & Soda. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Anna Alex en Julia Bosch. Sinds de start zouden ze een cliënteel van ongeveer 100.000 leden hebben uitgebouwd.

 

Dit jaar kreeg Outfittery een kapitaalinjectie van 13 miljoen euro, dat werd ingezet voor de internationale expansie en de uitbreiding van het eigen modemerk. Toen al kwam het nieuws naar buiten dat Outfittery snel naar Nederland zou komen. Eerder openden er ook al websites voor de Zwitserse en de Oostenrijkse markt.

Tags: