Outfittery van start in Nederland | RetailDetail

Outfittery van start in Nederland

Outfittery van start in Nederland

Het Duitse Outfittery heeft vorige week een Nederlandse versie van zijn website gelanceerd. Ook Nederlandse mannen kunnen zich dus voortaan laten bijstaan in hun zoektocht naar een gepaste outfit.

Kapitaalinjectie

Op Outfittery kunnen mannen terecht om met de hulp van een online stylist en personal shopper outfits te laten samenstellen. Ze moeten daarvoor een vragenlijst invullen en op basis van die lijst wordt dan een box samengesteld met daarin een gepaste outfit. Klanten van Outfittery krijgen dan de box thuis gestuurd en kunnen zelf kiezen of ze de kledij houden of gewoon terugsturen.

 

Op de webwinkel wordt kledij van ongeveer 150 merken verkocht, waaronder Levi's, Tommy Hilfiger, Jack & Jones en ook Scotch & Soda. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Anna Alex en Julia Bosch. Sinds de start zouden ze een cliënteel van ongeveer 100.000 leden hebben uitgebouwd.

 

Dit jaar kreeg Outfittery een kapitaalinjectie van 13 miljoen euro, dat werd ingezet voor de internationale expansie en de uitbreiding van het eigen modemerk. Toen al kwam het nieuws naar buiten dat Outfittery snel naar Nederland zou komen. Eerder openden er ook al websites voor de Zwitserse en de Oostenrijkse markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.