Overnamegeruchten Coolblue blijken grote stunt | RetailDetail

Overnamegeruchten Coolblue blijken grote stunt

Overnamegeruchten Coolblue blijken grote stunt

Vandaag doken er op de sociale media geruchten op dat Coolblue was overgenomen en dan nog wel voor een bedrag van maar liefst 1 miljard euro. Al snel werd er gespeculeerd over de mogelijke overnemer, maar het was wachten tot de persconferentie voor er zekerheid was.

'Ad Sinterim'

Op een 'inderhaast' bijeengeroepen persconferentie wist CEO Pieter Zwart te vertellen dat het bod van de overnemer niet te weigeren was. Die overnemer bleek namelijk Sinterklaas te zijn en het overnamebedrag was niet 1 miljard euro, maar 1 miljard pepernoten. Sinterklaas zou daarbij aan de slag gaan als CSO, maar dan wel 'ad sinterim'. Zodra de sinterklaasperiode er op zit, zegt de goede man opnieuw naar Spanje te zullen vertrekken.


De geruchten waren dus één grote stunt, waarbij zelfs de medewerkers van het bedrijf betrokken waren. Intern was er immers ook al een mail verspreid dat er een persconferentie zou komen met groot nieuws. Tijdens die persconferentie werd al snel duidelijk dat er geen echte overname zou komen.


Coolblue kreeg dankzij de stunt wel enorm veel aandacht, zowel op de nieuwssites als op de sociale media, waar de reacties overweldigend positief zijn. Bij Coolblue zijn ze dus ongetwijfeld geslaagd in hun opzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.