Overnamegeruchten Coolblue blijken grote stunt | RetailDetail

Overnamegeruchten Coolblue blijken grote stunt

Overnamegeruchten Coolblue blijken grote stunt

Vandaag doken er op de sociale media geruchten op dat Coolblue was overgenomen en dan nog wel voor een bedrag van maar liefst 1 miljard euro. Al snel werd er gespeculeerd over de mogelijke overnemer, maar het was wachten tot de persconferentie voor er zekerheid was.

'Ad Sinterim'

Op een 'inderhaast' bijeengeroepen persconferentie wist CEO Pieter Zwart te vertellen dat het bod van de overnemer niet te weigeren was. Die overnemer bleek namelijk Sinterklaas te zijn en het overnamebedrag was niet 1 miljard euro, maar 1 miljard pepernoten. Sinterklaas zou daarbij aan de slag gaan als CSO, maar dan wel 'ad sinterim'. Zodra de sinterklaasperiode er op zit, zegt de goede man opnieuw naar Spanje te zullen vertrekken.


De geruchten waren dus één grote stunt, waarbij zelfs de medewerkers van het bedrijf betrokken waren. Intern was er immers ook al een mail verspreid dat er een persconferentie zou komen met groot nieuws. Tijdens die persconferentie werd al snel duidelijk dat er geen echte overname zou komen.


Coolblue kreeg dankzij de stunt wel enorm veel aandacht, zowel op de nieuwssites als op de sociale media, waar de reacties overweldigend positief zijn. Bij Coolblue zijn ze dus ongetwijfeld geslaagd in hun opzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.