PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen | RetailDetail

PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen

PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen

Amazon en PayPal zouden al gesprekken gevoerd hebben over de mogelijkheid om klanten van Amazon hun bestellingen te betalen via hun PayPal-account. Dat heeft Dan Schulman, CEO van PayPal, gezegd.

200 miljoen gebruikers

“We hebben al gesprekken gevoerd met Amazon”, zegt Schulman in een interview met Bloomberg. “We naderen de grens van 200 miljoen gebruikers op ons platform. Op die schaal is het voor geen enkele retailer eenvoudig om PayPal niet te accepteren.”

 

Momenteel kan Schulman nog geen details geven over de gesprekken, maar volgens hem wordt er nagegaan hoe beide bedrijven van elkaars middelen kunnen gebruik maken in het voordeel van de klant. Bij Amazon wenst er niemand op de uitspraken te reageren.

 

Amazon trok in 2015 nog Patrick Gauthier, voormalig werknemer van PayPal, aan om de eigen betaalmogelijkheden verder uit te bouwen, met als doel om een gelijkaardig systeem op poten te zetten. Amazon balanceert nu tussen het aantrekken van het potentieel van PayPal en de wens om betalingen zelf in handen te nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Amazon verpulvert verwachtingen dankzij Prime en cloud

27/04/2018

Amazon-baas Jeff Bezos heeft weer een goede reden om een grote fles champagne te kraken: zijn bedrijf zag zijn omzet met 43% stijgen tot 51 miljard dollar (42 miljard euro). De nettowinst verdubbelde zelfs naar 1,63 miljard dollar.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.