PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen | RetailDetail

PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen

PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen

Amazon en PayPal zouden al gesprekken gevoerd hebben over de mogelijkheid om klanten van Amazon hun bestellingen te betalen via hun PayPal-account. Dat heeft Dan Schulman, CEO van PayPal, gezegd.

200 miljoen gebruikers

“We hebben al gesprekken gevoerd met Amazon”, zegt Schulman in een interview met Bloomberg. “We naderen de grens van 200 miljoen gebruikers op ons platform. Op die schaal is het voor geen enkele retailer eenvoudig om PayPal niet te accepteren.”

 

Momenteel kan Schulman nog geen details geven over de gesprekken, maar volgens hem wordt er nagegaan hoe beide bedrijven van elkaars middelen kunnen gebruik maken in het voordeel van de klant. Bij Amazon wenst er niemand op de uitspraken te reageren.

 

Amazon trok in 2015 nog Patrick Gauthier, voormalig werknemer van PayPal, aan om de eigen betaalmogelijkheden verder uit te bouwen, met als doel om een gelijkaardig systeem op poten te zetten. Amazon balanceert nu tussen het aantrekken van het potentieel van PayPal en de wens om betalingen zelf in handen te nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Eerste Nederlandse Amazon Prime Day op 16 en 17 juli

03/07/2018

Amazon organiseert zijn jaarlijkse Prime Day, met aanbiedingen voor Prime-leden, voor het eerst in Nederland. Anderhalve dag lang krijgen klanten toegang tot exclusieve kortingen en nieuwe productlanceringen.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?