Pickupandgo wil 30 afhaalpunten 'voor alle supermarkten'

Pickupandgo wil 30 afhaalpunten 'voor alle supermarkten'

Er is een nieuwe speler op de markt van de afhaalpunten: Pickupandgo.nl, een initiatief van Robert Boelen (van Superbezorger.nl), wil voor het einde van het jaar dertig afhaalpunten in Nederland en stelt zich daarbij open voor alle supermarktformules.

Supermarkten huren afhaalpunt

Daarmee is het opzet onmiddellijk helemaal anders dan andere afhaalsystemen, die vooral worden uitgedacht en uitgebouwd door één bepaalde keten. Bij pickupandgo.nl kan echter elke supermarktondernemer zich aansluiten, al wil Boelen nog niet kwijt wat het kost om gebruik te maken van de faciliteiten.

 

De eerste twee supermarkten die gebruik maken van het systeem zijn Emté Mulder in Hasselt en Emté Van den Boogaard in Emmen. Die eerste heeft al sinds 1 december 2013 een afhaalpunt, terwijl de tweede sinds 1 januari 2014 aan de slag is gegaan. Zo zijn ze ook meteen de twee eerste Emté-ondernemers met een eigen afhaalpunt.

 

Boelen zegt dat er ook al interesse is van andere winkels: "Ik ben met vier andere winkels in gesprek. De ambitie is om voor het einde van 2014 dertig afhaalpunten te openen door heel het land", laat hij weten aan Distrifood.

 

Momenteel kunnen producten die voor 17u besteld worden, de volgende dag afgehaald worden vanaf 9u. Het doel is om in de toekomst ook bestelling dezelfde dag nog beschikbaar te maken. Er is geen minimumbestelbedrag voor een bestelling, maar de dienst kost de klant wel 3,95 euro. De prijzen zijn voor de rest dezelfde als in de winkels en ook promoties worden in rekening gebracht.

Tags: