Pickupandgo wil 30 afhaalpunten 'voor alle supermarkten' | RetailDetail

Pickupandgo wil 30 afhaalpunten 'voor alle supermarkten'

Pickupandgo wil 30 afhaalpunten 'voor alle supermarkten'

Er is een nieuwe speler op de markt van de afhaalpunten: Pickupandgo.nl, een initiatief van Robert Boelen (van Superbezorger.nl), wil voor het einde van het jaar dertig afhaalpunten in Nederland en stelt zich daarbij open voor alle supermarktformules.

Supermarkten huren afhaalpunt

Daarmee is het opzet onmiddellijk helemaal anders dan andere afhaalsystemen, die vooral worden uitgedacht en uitgebouwd door één bepaalde keten. Bij pickupandgo.nl kan echter elke supermarktondernemer zich aansluiten, al wil Boelen nog niet kwijt wat het kost om gebruik te maken van de faciliteiten.

 

De eerste twee supermarkten die gebruik maken van het systeem zijn Emté Mulder in Hasselt en Emté Van den Boogaard in Emmen. Die eerste heeft al sinds 1 december 2013 een afhaalpunt, terwijl de tweede sinds 1 januari 2014 aan de slag is gegaan. Zo zijn ze ook meteen de twee eerste Emté-ondernemers met een eigen afhaalpunt.

 

Boelen zegt dat er ook al interesse is van andere winkels: "Ik ben met vier andere winkels in gesprek. De ambitie is om voor het einde van 2014 dertig afhaalpunten te openen door heel het land", laat hij weten aan Distrifood.

 

Momenteel kunnen producten die voor 17u besteld worden, de volgende dag afgehaald worden vanaf 9u. Het doel is om in de toekomst ook bestelling dezelfde dag nog beschikbaar te maken. Er is geen minimumbestelbedrag voor een bestelling, maar de dienst kost de klant wel 3,95 euro. De prijzen zijn voor de rest dezelfde als in de winkels en ook promoties worden in rekening gebracht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.