Pinterest heeft plannen voor koopknop | RetailDetail

Pinterest heeft plannen voor koopknop

Pinterest heeft plannen voor koopknop

De website Pinterest wil binnenkort een koopknop lanceren in zijn pins. Bezoekers zouden zo kunnen shoppen zonder de site te verlaten. Volgens verschillende bronnen zou de knop er zelfs nog binnen het halfjaar kunnen komen.

70 miljoen bezoekers

Op Pinterest verzamelen gebruikers via pins producten en ideeën die ze leuk vinden. Het is dus een groot plakboek en met 70 miljoen maandelijkse bezoekers een interessante markt, die Pinterest nu wil aanboren door ook rechtstreeks op de site producten te verkopen.

 

Met de koopknop wil Pinterest de kloof verkleinen tussen iets willen en iets ook effectief kopen. Door dat via de website te doen, wil het ook een graantje meepikken bij de aankoop van een product. Pinterest wil momenteel evenwel nog niet bevestigen of het daadwerkelijk bezig is aan een koopknop.

 

Vorig jaar lanceerde de site overigens ook al 'promoted pins' en 'rich pins'. De 'promoted pins' zijn advertenties van bedrijven, die een meer prominente plek krijgen op de website en in de app. 'Rich pins' geven retailers dan weer de mogelijkheid om een boel extra informatie toe te voegen, zoals een voorraadchecker en een koopknop. Die knop brengt de bezoeker dan wel nog naar de website van de handelaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.