PLUS investeert in e-commerce | RetailDetail

PLUS investeert in e-commerce

PLUS investeert in e-commerce

Ondanks dat de online markt in Nederland volgens CEO Jan Brouwer van supermarktketen PLUS nog steeds verlieslatend is, wil hij toch investeren in de uitbreiding van e-commerce. Hij ziet daarbij vooral kansen in de zakelijke markt.

Franchisenemers kiezen zelf voor online

"Het neemt niet zo'n hoge vlucht, omdat, anders dan in het buitenland, de meeste Nederlanders een supermarkt om de hoek hebben. Die is ook nog eens van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open. Maar we investeren wel degelijk. Ik zie kansen in het online leveren aan de zakelijke markt: kantoren en kinderdagverblijven", zegt Brouwer in een interview met Elsevier.


Daarbij krijgen de franchisenemers zelf de keuze of ze hun producten online aanbieden of niet. "De omzet, maar ook de kosten, zijn voor hun rekening. Wij zijn een coöperatie. Onze ondernemers zijn ook aandeelhouders. Het is een bedrijf voor en door ondernemers. Dat maakt ons anders."

 

Werken aan prijsimago

Brouwer beseft wel dat PLUS nog moet werken aan zijn prijsimago, vermits de keten tot de duurdere supermarkten behoort. Toch is hij ervan overtuigd dat klanten meer willen betalen voor een groter en dieper assortiment en een betere service, en dus vreest hij de concurrentie van discounters zoals Lidl niet. "Wij laten ons de kop niet gek maken. Je moet vertrouwen op je eigen formule en slagkracht", aldus Brouwer.


Om de prijzen laag te houden wordt er wel gewerkt aan innovatie in de logistiek en de distributie, zoals het robotiseren van een distributiecentrum.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.