Plus start deze herfst met afhaalpunten | RetailDetail

Plus start deze herfst met afhaalpunten

Plus start deze herfst met afhaalpunten

Binnen een achttal weken zal supermarktketen Plus zijn eerste pick-up point openen. Een exacte locatie is nog niet vrijgegeven. De online bestellingen zullen in de winkels worden samengesteld.

80 online ondernemers

Volgens Plus-ondernemer Krijn Vermeulen zou nu ongeveer 0,8 procent van de totale omzet van Plus online worden gehaald en zijn er 80 Plus-ondernemers online aanwezig.

 

Alvast voorlopig zullen de online bestellingen niet op een centrale plaats verzameld worden, maar wel in de winkels zelf. Vermeulen, die voorzitter is van het hoofdbestuur van de Sperwer Coöperatie waartoe alle Plus-ondernemers behoren, heeft trouwens grote plannen met Plus. "Ik wil van Plus de formule maken met het beste verdienmodel. Dat wil ik tijdens mijn voorzitterschap van het hoofdbestuur realiseren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.