Proefproject betalen met smartphone verlengd wegens succes | RetailDetail

Proefproject betalen met smartphone verlengd wegens succes

Proefproject betalen met smartphone verlengd wegens succes

De afgelopen drie maanden liep er in Leiden een proefproject waarbij klanten van ABN Amro, ING en Rabobank in winkels en cafés konden betalen met hun smartphone. Omdat de test een succes was, wordt hij nu verlengd.

Vooral kleine bedragen

Half oktober was al 15.000 keer gebruik gemaakt van de dienst, al was dat vooral voor kleine betalingen: 90% van de betalingen waren kleiner dan 25 euro. Consumenten en klanten zeggen enthousiast te zijn over het betalen via smartphone.

 

Bij de start kon er betaald worden in ongeveer 150 deelnemende winkels en momenteel is dat cijfer al opgelopen tot 250. Nu wordt het project ook minstens tot 1 januari verlengd, zodat het nog kan gebruikt worden tijdens het drukkere eindejaar.

 

Wanneer een klant betaalt via zijn smartphone hoeft hij zijn toestel enkel maar kort bij een betaalautomaat te houden, zodat de betaling via het beveiligde netwerk kan worden afgehandeld. Bij bedragen tot 25 euro kan er gekozen worden om dat zonder pincode te doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.