Proefproject betalen met smartphone verlengd wegens succes | RetailDetail

Proefproject betalen met smartphone verlengd wegens succes

Proefproject betalen met smartphone verlengd wegens succes

De afgelopen drie maanden liep er in Leiden een proefproject waarbij klanten van ABN Amro, ING en Rabobank in winkels en cafés konden betalen met hun smartphone. Omdat de test een succes was, wordt hij nu verlengd.

Vooral kleine bedragen

Half oktober was al 15.000 keer gebruik gemaakt van de dienst, al was dat vooral voor kleine betalingen: 90% van de betalingen waren kleiner dan 25 euro. Consumenten en klanten zeggen enthousiast te zijn over het betalen via smartphone.

 

Bij de start kon er betaald worden in ongeveer 150 deelnemende winkels en momenteel is dat cijfer al opgelopen tot 250. Nu wordt het project ook minstens tot 1 januari verlengd, zodat het nog kan gebruikt worden tijdens het drukkere eindejaar.

 

Wanneer een klant betaalt via zijn smartphone hoeft hij zijn toestel enkel maar kort bij een betaalautomaat te houden, zodat de betaling via het beveiligde netwerk kan worden afgehandeld. Bij bedragen tot 25 euro kan er gekozen worden om dat zonder pincode te doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.