Rabo: Albert Heijn naar 100 afhaalpunten in 2017

Rabo: Albert Heijn naar 100 afhaalpunten in 2017

Analisten van Rabobank verwachten dat Albert Heijn de komende jaren het aantal afhaalpunten voor boodschappen in hoog tempo gaat uitbouwen. Eind volgend jaar zouden dat er al dertig moeten zijn, terwijl in 2017 de grens van honderd afhaalpunten moet worden doorbroken.

Vergelijking afhaalpunten Sligro en AH

In de rapportage vergelijken de analisten van Rabobank ook de prijzen tussen de websupermarkt van Albert Heijn en Superdirect.com: voor droge kruidenierswaren zijn de prijzen van beide bedrijven vrijwel gelijk, maar in vers is Albert Heijn op dit moment nog duidelijk goedkoper. Daar staat tegenover dat afhalen bij Superdirect gratis is, terwijl Albert Heijn om een vergoeding vraagt.

 

Concurrent Sligro is via Superdirect.com een netwerk van onbemande afhaalpunten aan het opzetten, waardoor Albert Heijn ook een versnelling hoger moet schakelen. Albert Heijn zelf spreekt zich slechts zeer terughoudend uit over de exacte ambities op het gebied van afhaalpunten, maar zowel het bedrijf als zijn franchisers zetten volop in op afhaalpunten.


Tags: