Rabo: Albert Heijn naar 100 afhaalpunten in 2017 | RetailDetail

Rabo: Albert Heijn naar 100 afhaalpunten in 2017

Rabo: Albert Heijn naar 100 afhaalpunten in 2017

Analisten van Rabobank verwachten dat Albert Heijn de komende jaren het aantal afhaalpunten voor boodschappen in hoog tempo gaat uitbouwen. Eind volgend jaar zouden dat er al dertig moeten zijn, terwijl in 2017 de grens van honderd afhaalpunten moet worden doorbroken.

Vergelijking afhaalpunten Sligro en AH

In de rapportage vergelijken de analisten van Rabobank ook de prijzen tussen de websupermarkt van Albert Heijn en Superdirect.com: voor droge kruidenierswaren zijn de prijzen van beide bedrijven vrijwel gelijk, maar in vers is Albert Heijn op dit moment nog duidelijk goedkoper. Daar staat tegenover dat afhalen bij Superdirect gratis is, terwijl Albert Heijn om een vergoeding vraagt.

 

Concurrent Sligro is via Superdirect.com een netwerk van onbemande afhaalpunten aan het opzetten, waardoor Albert Heijn ook een versnelling hoger moet schakelen. Albert Heijn zelf spreekt zich slechts zeer terughoudend uit over de exacte ambities op het gebied van afhaalpunten, maar zowel het bedrijf als zijn franchisers zetten volop in op afhaalpunten.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.