The Read Shop kiest voor omnichannel | RetailDetail

The Read Shop kiest voor omnichannel

The Read Shop kiest voor omnichannel

Boekwinkelketen The Read Shop kiest in zijn nieuwe concept volledig voor omnichannel: The Read Shop 2.0 zal in de winkels dan ook toegang bieden tot het online assortiment van de keten.

400.000 artikelen

Winkels die volgens de nieuwe formule werken krijgen centraal een tafel met daarop een grote tablet. Via die tablet krijgen klanten toegang tot de 400.000 artikelen op de webshop van The Read Shop.

 

Bij RDC, het moederbedrijf achter de franchiseformule van The Read Shop, zien ze winkels in de toekomst dan ook vooral als showroom. Klanten kunnen in de winkel dan niet-voorradige artikelen bestellen en thuis laten bezorgen of later ophalen. Betalen doen ze wel gewoon in de winkel.

 

Bij The Read Shop zien ze wel nog steeds een functie voor de fysieke winkel als meerwaarde ten opzichte van de puur online spelers. "Dat kopje koffie dat wij aanbieden, krijg je niet op het internet", zegt commercieel directeur Allard van Schoneveld aan RetailTrends.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.