The Read Shop laat online bestellen in winkels | RetailDetail

The Read Shop laat online bestellen in winkels

The Read Shop laat online bestellen in winkels

The Read Shop gaat binnenkort zijn nieuwe concept uitrollen in Nederland. Daarbij zal het klanten de mogelijkheid geven om online te bestellen op de winkelvloer. Zo wil de keten klanten langer in de winkels houden.

The Read Shop 2.0

Het nieuwe concept, dat simpelweg The Read Shop 2.0 werd gedoopt, moet ervoor zorgen dat klanten langer op de winkelvloer blijven door in te spelen op beleving. "Via schermtechnologie ontsluiten we ons assortiment in de breedte en de diepte", stelt Jos Boot, eigenaar van de franchiseformule, aan profnews.nl.

 

"De klant komt in de winkel, gaat aan de koffietafel zitten, vertelt wat hij wenst en kan vervolgens online bestellen," legt de topman het opzet verder uit. De klant kan daarna beslissen of hij zijn bestelling komt afhalen of thuis laat bezorgen.

 

Belangrijk onderdeel van het concept worden kleine beeldschermen in de winkels. "Het is niet de bedoeling dat we de hele zaak volhangen met grote schermen; dat vinden we minder discreet", aldus Boot. De eigenaar gelooft dat de nieuwe formule voor een omzetstijging van ongeveer acht procent kan zorgen in de kerngroepen van The Read Shop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.