The Read Shop laat online bestellen in winkels

The Read Shop laat online bestellen in winkels

The Read Shop gaat binnenkort zijn nieuwe concept uitrollen in Nederland. Daarbij zal het klanten de mogelijkheid geven om online te bestellen op de winkelvloer. Zo wil de keten klanten langer in de winkels houden.

The Read Shop 2.0

Het nieuwe concept, dat simpelweg The Read Shop 2.0 werd gedoopt, moet ervoor zorgen dat klanten langer op de winkelvloer blijven door in te spelen op beleving. "Via schermtechnologie ontsluiten we ons assortiment in de breedte en de diepte", stelt Jos Boot, eigenaar van de franchiseformule, aan profnews.nl.

 

"De klant komt in de winkel, gaat aan de koffietafel zitten, vertelt wat hij wenst en kan vervolgens online bestellen," legt de topman het opzet verder uit. De klant kan daarna beslissen of hij zijn bestelling komt afhalen of thuis laat bezorgen.

 

Belangrijk onderdeel van het concept worden kleine beeldschermen in de winkels. "Het is niet de bedoeling dat we de hele zaak volhangen met grote schermen; dat vinden we minder discreet", aldus Boot. De eigenaar gelooft dat de nieuwe formule voor een omzetstijging van ongeveer acht procent kan zorgen in de kerngroepen van The Read Shop.

Tags: