Rituals brengt videogeschenkkaart op de markt | RetailDetail

Rituals brengt videogeschenkkaart op de markt

Rituals brengt videogeschenkkaart op de markt

Rituals heeft vandaag zijn nieuwe Gift App gelanceerd, waarmee klanten online producten kunnen bestellen of cadeau doen, maar ze kunnen ook gepersonaliseerde cadeaukaarten met een video maken.

Uitgebreide app

"Wij zien de afgelopen jaren een sterke groei van social gifting. Samen met Rituals hebben wij een innovatieve oplossing bedacht om het geven van een cadeau op afstand nog persoonlijker en leuker te maken", aldus managing director Nishant Dogra van Mobile strategy, dat de app ontwikkelde.

 

Naast het maken van geschenkkaarten en het aankopen van producten op de webshop, bevat de app van Rituals ook een productscanner, waarmee artikels kunnen worden toegevoegd aan een wenslijst of in het winkelmandje geplaatst worden. Er is ook een store locator aan boord, waarmee klanten eenvoudig de dichtstbijzijnde winkel kunnen vinden.

 

Daarnaast denkt Rituals met zijn app ook aan de 'innerlijke mens': zo is er een spreuk van de dag, een wekelijkse video die moet helpen met ontstressen en zijn er ook verschillende yoga-oefeningen te vinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.