Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs | RetailDetail

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

 

Winstgevend maken

Home24 haalde in de eerste negen maanden van 2017 dan wel een omzet van 195 miljoen euro, een stijging van 10%, maar het slikte ook nog steeds een verlies van 18 miljoen euro. Dat was wel al een derde minder dan een jaar eerder. Het doel is om winstgevend te zijn wanneer het bedrijf naar de beurs trekt.

 

Rocket Internet, dat 43% van de aandelen van Home24 in handen heeft, zou volgens het Duitse Manager Magazin al in gesprek zijn met mogelijke investeerders. In maart 2016 werd de waarde van de online meubelwinkel nog op 981 miljoen euro geraamd, maar in mei 2017 was dat al teruggevallen tot 440 miljoen euro. Toch ziet Rocket Internet dit als het gepaste moment om naar de beurs te trekken, omdat daar momenteel een positieve trend waarneembaar is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Back to top