Roland van den Berg wordt directeur e-commerce bij Jumbo | RetailDetail

Roland van den Berg wordt directeur e-commerce bij Jumbo

Roland van den Berg wordt directeur e-commerce bij Jumbo

Roland van den Berg gaat directeur e-commerce worden bij Jumbo Supermarkten, de op één na grootste supermarktketen van Nederland. Van den Berg is er al twee jaar aan de slag als manager business development.

Leiding over kantoor in Den Bosch

Vanaf 1 januari krijgt van den Berg dus een plekje in de directie als hoofd van e-commerce, waarmee de keten zijn ambitie op dat vlak nog eens extra onderstreept. "Jumbo stelt de klant centraal en wil daarom aanwezig zijn waar de klant is, ook online", verklaarde een woordvoerder van de keten onlangs aan Twinkle.

 

"Daarom zijn er inderdaad ambities op het gebied van e-commerce. Deze ambities worden op dit moment door een team dat is gevestigd in een kantoor in Den Bosch uitgewerkt." Het zal de taak van de nieuwe directeur e-commerce worden om dat kantoor te leiden.

 

Jumbo biedt op haar website al een dienst aan voor foto's en gebak. Andere initiatieven op vlak van online verkoop bleven voorlopig nog uit, al investeerde de keten vorig jaar fors in zijn online service, met onder andere een Facebookpagina, een applicatie met recepten en een wijnblog. Met de aanstelling van Roland van den Berg lijkt het er nu dus op dat de keten de uitbouw van zijn online service wil verderzetten, al wil Jumbo daar nog geen uitspraken over doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.