Roland van den Berg wordt directeur e-commerce bij Jumbo | RetailDetail

Roland van den Berg wordt directeur e-commerce bij Jumbo

Roland van den Berg wordt directeur e-commerce bij Jumbo

Roland van den Berg gaat directeur e-commerce worden bij Jumbo Supermarkten, de op één na grootste supermarktketen van Nederland. Van den Berg is er al twee jaar aan de slag als manager business development.

Leiding over kantoor in Den Bosch

Vanaf 1 januari krijgt van den Berg dus een plekje in de directie als hoofd van e-commerce, waarmee de keten zijn ambitie op dat vlak nog eens extra onderstreept. "Jumbo stelt de klant centraal en wil daarom aanwezig zijn waar de klant is, ook online", verklaarde een woordvoerder van de keten onlangs aan Twinkle.

 

"Daarom zijn er inderdaad ambities op het gebied van e-commerce. Deze ambities worden op dit moment door een team dat is gevestigd in een kantoor in Den Bosch uitgewerkt." Het zal de taak van de nieuwe directeur e-commerce worden om dat kantoor te leiden.

 

Jumbo biedt op haar website al een dienst aan voor foto's en gebak. Andere initiatieven op vlak van online verkoop bleven voorlopig nog uit, al investeerde de keten vorig jaar fors in zijn online service, met onder andere een Facebookpagina, een applicatie met recepten en een wijnblog. Met de aanstelling van Roland van den Berg lijkt het er nu dus op dat de keten de uitbouw van zijn online service wil verderzetten, al wil Jumbo daar nog geen uitspraken over doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.