RTL en Happy Investments investeren in Miinto

RTL en Happy Investments investeren in Miinto

RTL Ventures en Happy Investments, de investeringsmaatschappij van Laurens Groenendijk, nemen een minderheidsaandeel in de Deense Miinto Holding. De drie partijen werkten al samen in een joint venture voor de Nederlandse versie van Miinto.

Professionalisering

Miinto is een online platform van fysieke modewinkels dat ongeveer 240.000 producten aanbiedt. Sinds 2012 is het ook in Nederland te vinden, waarvoor het dus een aparte onderneming oprichtte onder de naam Miinto Benelux. Nu wordt de samenwerking tussen de drie partijen echter verder uitgebreid met een investering in de Miinto Holding. Daarbij wordt gesproken van een fors bedrag dat nodig is om de verdere uitbreiding te ondersteunen, maar exacte bedragen worden er niet genoemd.

 

Miinto stelde vorige maand Marc Kooiman aan als de nieuwe managing director. Hij moet instaan voor de verdere professionalisering van het bedrijf, dat naast Denemarken en Nederland ook te vinden is in Zweden en Noorwegen. Deze investering hoort ongetwijfeld ook binnen die strategie.