Sandd neemt meerderheidsbelang in De Buren

Sandd neemt meerderheidsbelang in De Buren

Postbedrijf Sandd heeft een meerderheidsbelang genomen in De Buren, dat in Nederland instaat voor een reeks onbemande afhaalpunten. Sandd ziet De Buren als een aanvulling op bezorging in de 'last mile'.

"Gezamenlijke ambities"

De Buren heeft in Nederland vijftig onbemande afhaallocaties en zegt daarmee de grootste aanbieder te zijn in dat segment. Oprichter Robin Dragstra is in ieder geval tevreden: "Met de kracht van Sandd als aandeelhouder kunnen we veel gezamenlijke ambities waarmaken. We bouwen samen verder aan een netwerk van afhaalpunten dat door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kan worden benut", zegt hij aan Distrifood.

 

Bij Sandd zien ze hun aandeel in De Buren vooral als belangrijk voor hun omvorming naar een aanbieder die vooral focust op de zogenaamde 'last mile'. "Door de groei van het aantal pakketbezorgingen is er in de woonwijken steeds meer verkeer. Sandd ziet het als haar verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een vriendelijke en efficiënte oplossing. Bovendien bieden de onbemande afhaalcentra van De Buren de consument de mogelijkheid online aankopen op een zelf gekozen moment in ontvangst te nemen, zonder op bezorging te hoeven wachten of de kans te lopen deze te missen", aldus Haico Meijerink, CEO van Sandd.

Tags: