Sandd neemt meerderheidsbelang in De Buren | RetailDetail

Sandd neemt meerderheidsbelang in De Buren

Sandd neemt meerderheidsbelang in De Buren

Postbedrijf Sandd heeft een meerderheidsbelang genomen in De Buren, dat in Nederland instaat voor een reeks onbemande afhaalpunten. Sandd ziet De Buren als een aanvulling op bezorging in de 'last mile'.

"Gezamenlijke ambities"

De Buren heeft in Nederland vijftig onbemande afhaallocaties en zegt daarmee de grootste aanbieder te zijn in dat segment. Oprichter Robin Dragstra is in ieder geval tevreden: "Met de kracht van Sandd als aandeelhouder kunnen we veel gezamenlijke ambities waarmaken. We bouwen samen verder aan een netwerk van afhaalpunten dat door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kan worden benut", zegt hij aan Distrifood.

 

Bij Sandd zien ze hun aandeel in De Buren vooral als belangrijk voor hun omvorming naar een aanbieder die vooral focust op de zogenaamde 'last mile'. "Door de groei van het aantal pakketbezorgingen is er in de woonwijken steeds meer verkeer. Sandd ziet het als haar verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een vriendelijke en efficiënte oplossing. Bovendien bieden de onbemande afhaalcentra van De Buren de consument de mogelijkheid online aankopen op een zelf gekozen moment in ontvangst te nemen, zonder op bezorging te hoeven wachten of de kans te lopen deze te missen", aldus Haico Meijerink, CEO van Sandd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.