Schoenmodellen geven advies bij Sarenza

Schoenmodellen geven advies bij Sarenza

Online schoenwinkel Sarenza laat voortaan alle schoenen die het verkoopt passen door twee testers, zodat die aangepast advies kunnen geven aan klanten. Zo wil het consumenten beter bijstaan tijdens hun online zoektocht.

IJkpunt

Eén man en één vrouw testen elk model dat op de website van Sarenza verkocht wordt. Klanten weten zo beter welke maat ze moeten bestellen bij verschillende merken, omdat ze een ijkpunt hebben met de doorpasmodellen van Sarenza.

 

De vrouw, Alexandra, heeft een 'perfecte 38', terwijl Emmanuel werkt met een 'perfecte 40'. Hun ervaringen worden op de productpagina's van de schoenen beschreven. Sarenza geeft toe dat het een vrij traditionele manier van werken is, maar vindt het tevens de beste manier om correcte informatie te kunnen geven.

 

Toch is het een andere benadering dan veel andere retailers, die steeds meer de stap maken naar virtueel passen, waarbij kledingstukken op basis van foto's of video's worden aangemeten. Sarenza kiest hier duidelijk voor een meer ambachtelijke optie.

Tags: