Staat Net-a-Porter te koop?

Staat Net-a-Porter te koop?

Volgens verschillende bronnen staat e-commerceplatform Net-a-Porter in de etalage. De Italiaanse sectorgenoot Yoox Group zou alvast interesse hebben voor een overname, maar voorlopig ontkent de CEO van Yoox, Frederico Marchetti, de geruchten.

"Geen gesprekken"

"Er zijn geen gesprekken aan de gang met Richemont", zegt Marchetti aan Bloomberg Businessweek. Dat wil niet zeggen dat Net-a-Porter niet in het vizier van Yoox Group zit: "We zouden ons werk niet goed doen als we niet op een selectieve manier zouden kijken naar bepaalde overnames. En dat willen we in de toekomst ook blijven doen."

 

De uitspraken van Marchetti worden wel tegengesproken door andere bronnen: zo schrijft Fashionunited dat er wel degelijk gesprekken zijn geweest, maar dat Natalie Massenet, de oprichtster van Net-a-Porter, geen interesse had in een verkoop aan Yoox.

 

Verlies van 19 miljoen euro

Richemont, de grootste juwelenmaker in de wereld, kocht Net-a-Porter in 2010 voor een slordige 400 miljoen euro, maar momenteel zou het platform al ongeveer drie keer zoveel waard zijn. In de twaalf maanden tot en met maart 2013 zou Net-a-Porter wel 19 miljoen euro verlies geleden hebben. Volgend jaar komt het op de proppen met een tweede eigen magazine, onder de naam Porter, dat zes keer per jaar zal verschijnen.

 

Yoox Group is eigenaar van de websites Yoox.com, Shoescribe.com en Thecorner.com. Verder heeft het ook een aantal websites gebouwd voor een flink aantal luxemerken, zoals Marc Jacobs, Gucci, Yves Saint Laurent en Stella McCartney. Yoox Group houdt zich ook bezig met het verdere beheer van die websites.

Tags: