Staat Net-a-Porter te koop? | RetailDetail

Staat Net-a-Porter te koop?

Staat Net-a-Porter te koop?

Volgens verschillende bronnen staat e-commerceplatform Net-a-Porter in de etalage. De Italiaanse sectorgenoot Yoox Group zou alvast interesse hebben voor een overname, maar voorlopig ontkent de CEO van Yoox, Frederico Marchetti, de geruchten.

"Geen gesprekken"

"Er zijn geen gesprekken aan de gang met Richemont", zegt Marchetti aan Bloomberg Businessweek. Dat wil niet zeggen dat Net-a-Porter niet in het vizier van Yoox Group zit: "We zouden ons werk niet goed doen als we niet op een selectieve manier zouden kijken naar bepaalde overnames. En dat willen we in de toekomst ook blijven doen."

 

De uitspraken van Marchetti worden wel tegengesproken door andere bronnen: zo schrijft Fashionunited dat er wel degelijk gesprekken zijn geweest, maar dat Natalie Massenet, de oprichtster van Net-a-Porter, geen interesse had in een verkoop aan Yoox.

 

Verlies van 19 miljoen euro

Richemont, de grootste juwelenmaker in de wereld, kocht Net-a-Porter in 2010 voor een slordige 400 miljoen euro, maar momenteel zou het platform al ongeveer drie keer zoveel waard zijn. In de twaalf maanden tot en met maart 2013 zou Net-a-Porter wel 19 miljoen euro verlies geleden hebben. Volgend jaar komt het op de proppen met een tweede eigen magazine, onder de naam Porter, dat zes keer per jaar zal verschijnen.

 

Yoox Group is eigenaar van de websites Yoox.com, Shoescribe.com en Thecorner.com. Verder heeft het ook een aantal websites gebouwd voor een flink aantal luxemerken, zoals Marc Jacobs, Gucci, Yves Saint Laurent en Stella McCartney. Yoox Group houdt zich ook bezig met het verdere beheer van die websites.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.