Startup biedt abonnement op maandverband aan

Startup biedt abonnement op maandverband aan

Startup TamPost biedt tampons, maandverband en inlegkruisjes aan via een abonnementsdienst. De oprichtster belooft dat een pakje steeds vijf dagen voor de eerste menstruatiedag zal geleverd worden.

Pakket zelf samenstellen

Oprichtster Katja Kortenbroek denkt dat veel vrouwen interesse zullen hebben in haar dienst, omdat het niet de meest eenvoudige aankoop is. "Je denkt er drie weken lang niet aan, of je stopt de gedachte juist weg. Daardoor zit je dan opeens zonder, of je hebt een oude tampon in je tas die een beetje groezelig is. Bovendien is het kopen van dergelijke artikelen ook niet echt een feestje, als je er speciaal voor naar het Kruidvat moet", zegt ze aan Sprout.

 

De klant kan op de website zelf haar pakket samenstellen, waarbij ze keuze krijgt uit de bekendste merken, en geeft aan wanneer ze het pakket wil ontvangen. De prijs ligt iets hoger dan in de winkel. Momenteel handelt Kortenbroek alle bestellingen nog persoonlijk af.

 

"Mijn voorraad staat letterlijk tussen de regenjassen hier op kantoor. Ik hou ook goed alle aanbiedingen bij: die blijken vaak nog scherper dan de prijzen waarvoor ik de producten nu nog kan inkopen bij de groothandel."

 

Niet de eerste webwinkel

Kortenbroek is al in gesprek met een partner om de dienst uit te breiden. "Ik snap dat ik niet alles zelf kan doen en ook niet overal goed in ben. Uitbreiden met aanvullende artikelen als pijnstillers is een kleine stap, het ontvangen van het pakket maken we al veel leuker door er kleine cadeautjes bij te doen. Als TamPost aanslaat, moet de inkoop, orderafhandeling en klantenservice natuurlijk een robuustere vorm krijgen en misschien worden uitbesteed."

 

Voor Kortenbroek is het niet de eerste stap in het online wereldje. Ze is ook de oprichtster van de website tegenregen.nl, waar ze regenjassen verkoopt.

Tags: