Stenen winkel blijft populair bij jongeren | RetailDetail

Stenen winkel blijft populair bij jongeren

Stenen winkel blijft populair bij jongeren

Nederlandse stenen winkels hoeven nog lang niet te vrezen dat ze overbodig worden: de groep jongeren die is geboren tussen 1980 en 2000, de zogenoemde millennials, bezoekt nog steeds graag een fysieke winkel en denkt dit de komende jaren te blijven doen.

'Touch & feel' meest belangrijk

Van de ondervraagde jongeren zegt 32 procent liever online te kopen dan in de winkel. Deze groep is echter nog altijd kleiner dan de groep die de voorkeur geeft aan fysieke winkels (47%). Wel verwacht dezelfde groep nog een groter deel van zijn aankopen online te gaan doen de komende jaren: over vijf jaar denkt nog 41 procent de voorkeur te geven aan de winkelstraat.

 

Bij de jongeren draait alles in eerste instantie om 'Touch & Feel', daarnaast zijn een uitgebreid assortiment en ruime openingstijden van het grootste belang. Opvallend is dat bij de groep consumenten geboren tussen 1965 en 1980, generatie X, slechts 37 procent een voorkeur heeft voor fysiek winkelen. De babyboomers, geboren tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en 1965, heeft nog de grootste voorkeur voor een gewone winkel (53%).

 

Dat alles moet blijken uit een onderzoek dat Q&A Research & Consultancy bij 1250 respondenten heeft uitgevoerd in opdracht van Retail Event Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.