Sterk eindejaar bij Belgische webwinkels | RetailDetail

Sterk eindejaar bij Belgische webwinkels

Sterk eindejaar bij Belgische webwinkels

De Belgische webwinkels hebben in de laatste vijf weken van het jaar een omzet gehaald van 2,2 miljard euro. Dat is bijna een kwart van de totale jaaromzet.

Meer tweedehandsverkoop

Met 2,2 miljard euro haalden webshops maar liefst 24,3% van hun totale jaaromzet in de periode van 11 november tot en met 31 december. Dat is een fikse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen er maar 14% van de omzet werd gehaald in die periode. De meest verkochte producten tijdens die periode waren schoonheidsproducten (35,2%), eten en drinken (30,4%) en kleding en accessoires (24,5%), blijkt uit cijfers die BeCommerce verzamelde bij meer dan 720 webshops.

 

Tijdens de huidige wintersolden verwachten de Belgische online verkoper om 10,7% van hun jaaromzet te halen, ook dat is fors meer dan een jaar geleden. Niet enkel de solden hebben daarbij hun impact, maar ook de verkoop van ongewenste kerstcadeautjes op tweedehandssites. Meer en meer Belgen verkopen immers hun ongewenste cadeautjes via die weg. In de eerste week van 2017 verkochten tweedehandssites al 20% meer spullen dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

“De solden en het feit dat 33% van de Belgen niet tevreden is met zijn of haar kerstcadeau betekent een globale boost voor de e-commerce in de maand januari, aldus Patricia Ceyssens, voorzitster van BeCommerce.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.